#Government
Target:
Former Yugoslav Republic of Macedonia
Region:
Macedonia, Republic of

Votuesit shqiptare ne Maqedoni bojkotuan zgjedhjet presidencialenga Marsi 2009 thuajse plotesisht ne cdo vendvotim te vendbanimeve shqiptare.

Presidenti i posazgjedhur dhe shteti IRJM, duke mos e thirrur presidentin e Kosoves ne inaugurim, jo qe vetem nencmom legjitimitetin dhe pavaresine e Kosoves, por ajo provokon krahas faktit qe zgjedhjet presidenciale ishin te bojkotuara nga shqiptaret.

S'na mbetet gje tjeter vec te kerkojme nga Presidenti Shqiptar Bamir Topi, qe te mos mare pjese ne inaugurimin Ivanovit. Qe te respektohet vullneti i shqiptareve ne Maqedoni per bojkotin e shprehur dhe fyerjes se shtetit dhe qytetareve te Kosoves.

Ne nenshkruesit e ketij peticioni, thirrim shtetin dhe institucionet shteterore te Republikes se Shqiperise qe presidenti Bamir Topi, te mos marre pjese ne inaugurimin e presidentit te posazgjedhur te IRJ te Maqedonise Gjeorge Ivanov, per shkaqet si vijojne:

- Nese Bamir Topi merr pjese ne inaugurim, e ve ne hije legjitimitetin e bojkotit te zgjedhjeve presidenciale me Mars 2009 nga ana e elektoratit shqiptar

- Nese Bamir Topi merr pjese ne inaugurim, ai mbron ne heshtje mosrespektimin e Presidentit te Kosoves nga ana e shtetit te IRJM

- Nese Bamir Topi merr pjese ne inaugurim, i jep sinjale Nikola Gruevskit dhe te gjithe qeverise ne IRJM se ne Shqiptaret nuk jemi kompakt.

GoPetition respects your privacy.

The Presidenti Bamir Topi te anuloje pjesemarrjen ne inaugurimin e Gjorge Ivanovit (IRJM) petition to Former Yugoslav Republic of Macedonia was written by Shqiperia Lindore and is in the category Government at GoPetition.