#Education
Target:
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων
Region:
Greece

Μετά την πάροδο σχεδόν 2 μηνών από την αρχική ημερομηνία διεξαγωγής των κατατακτηρίων εξετάσεων (1-20 Δεκεμβρίου) και έχοντας πλέον μπει σε τροχιά επαναλειτουργίας των περισσότερων δραστηριοτήτων (ακόμα και την λειτουργία των χιονοδρομικών) η κυβέρνησή μας δεν έχει λάβει ακόμα ξεκάθαρη θέση όσον αφορά την διεξαγωγή των κατατακτηρίων.

Οι κατατακτήριες αποτελούν εισαγωγικές εξετάσεις εφάμιλλης αν οχι ισάξιας δυσκολίας και σοβαρότητας με τις πανελλήνιες. Οι υποψήφιοι αυτών των εξετάσεων πέραν της προσπάθειας που καταβάλουμε καθ' όλη την διάρκεια του έτους και πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης, τους τελευταίους δύο μήνες έχουμε παγώσει τις ζωές μας καθώς περιμένουμε πότε θα ασχοληθεί το υπουργείο με εμάς. Σε όλα τα δελτία τύπου του Υπουργείου Παιδείας όταν και όποτε αναφέρονται στις κατατακτήριες εξετάσεις περιορίζονται σε δηλώσεις όπως «Ο χρόνος διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας και θα συζητηθεί στην Επιτροπή των ειδικών».

Σαν επιτροπή αγώνα για την διεξαγωγή των κατατακτηρίων εξετάσεων ζητάμε την άμεση διεκπεραίωση τους εντός Φεβρουαρίου, πάντα με βάση τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τον COVID-19 αλλά και με γνώμονα την επαναλειτουργία σχεδόν όλων των δραστηριοτήτων.

Η επιτροπή αγώνα για την διεκπεραίωση των κατατακτήριων εξετάσεων 2020-2021 ζητά την στήριξη των υποψηφίων όλων των τμημάτων για τις φετινές κατατακτήριες εξετάσεις, με σκοπό να τεθεί το ζήτημα για την άμεση διεξαγωγή τους εντός Φεβρουαρίου 2021. Το παρών αίτημα θα μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να ενισχύσει την επιστολή που ήδη έχει σταλθεί.

GoPetition respects your privacy.

The Άμεση διεξαγωγή κατατακτήριων 2020-2021 petition to Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων was written by Γιώργος Καναρίδης and is in the category Education at GoPetition.