#Human Rights
Target:
State institutions
Region:
Bosnia and Herzegovina

Iako BH daytonski Ustav ne poznaje pojmove "nacionalnost" i "nacionalno", iako se zna da se ti pojmovi u cijelom svijetu odnose na pripadnost državi, iako se zna da etnička pripadnost/narodnost i nacionalna pripadnost nisu isto - u BiH se ipak upravo priprema nova manipulacija građanima BiH!

Popisom 2013., a kroz popisno pitanje br.24, priprema se finalna manipulacija svima nama koja će za rezultat imati učvrščivanje postojećeg stanja podjela! Za sve nas, obične građane BiH, to znači - još manje posla, još slabiji razvoj, još slabija ekonomija, još više nezaposlenih, još više socijalnih slučajeva i siromašnih, ali i još više prebogatih etno-nacionalnih političara!

Na koji način će nas ovaj put prevariti? Tako što nas tjeraju da se na popisu izjasnimo po nacionalnoj osnovi, iako je to protivustavno, a pri čemu je pripremljena vrlo perfidna upitna konstrukcija koja se ogleda u pitanju br.24 i glasi "ETNIČKO/NACIONALNO IZJAŠNJAVANJE". Ovime su narodna pripadnost (sto su u BiH - Bošnjak, Hrvat, Srbin, Rom, Jevrej, itd.) poistovjećuje sa nacionalnom pripadnošču (što je pripadnost državi), a nakon popisa će se tome dati i ligitimitet i legalitet, te će se tvrditi da u BiH postoje 3 većinske nacije, a ne 3 večinska naroda kako i jeste. Kako je poznato da ne postoji nacija bez države, ovime će se pokrenuti proces tihe disolucije BiH, što i jeste konačni cilj svih etno-nacionalnih političara u BiH!

SVI VI KOJI NEMATE tzv. "REZERVNU" DRŽAVU, SVI VI KOJIMA JE DOSTA ŽIVOTA NA KAŠIČICU, SVI VI KOJI ŽELITE NORMALNU DRŽAVU ZA SEBE I SVOJU DJECU - RECITE KONAČNO DA JE DOSTA!!

NE DAJMO DA NAS IZMANIPULIŠU KAO 1990/91 !!

Ako si svjestan/na i odgovoran/na, stavi svoj potpis ZA početak pozitivnih promjena u BiH, a PROTIV daljnjih podjela i PROTIV onih koji na tim podjelama insistiraju!

Stavi svoj potpis ZA brisanje termina "NACIONALNO" iz popisnog pitanja br.24!!

GoPetition respects your privacy.

The STOP Manipulacijama u BiH! petition to State institutions was written by Bosnian and is in the category Human Rights at GoPetition.