#Government
Target:
Government of FYROM Macedonia
Region:
Macedonia, Republic of

Krahas projekteve te shumta monoetnike qe kane per qëllim falsifikimin e historise, absorbimin dhe ndryshimin radikal të trashigimisë kulturore historike me qëllim të krijimit të një lloj vazhdimsie historike te kombit shumicë dhe shtetit historia e te cilit realisht daton nga viti 1945,Qeveria e Maqedonise vazhdon me projektet antishqiptare te financuara me para shqiptare nga buxheti i shtetit që kanë për qëllim zhbërjen e elementit shqiptar nga ky shtet.

Këtë herë ajo është e vendosur të ndërton kishë ortodokse me mjete buxhetore ne Sheshin e qytetit te Shkupit mbi temelet e shtepise se nobelistes shqiptare Nëna Terezë.

Ky projekt i cili në thelb është antishqiptar ka tendencë të përvetësimit të vlerave tona kombëtare dhe zhbërjes së trashëgimisë tonë kulturore dhe shpirtërore nga qendra e Shkupit.

Ne nënshkruesit e këtij peticioni kërkojme që të ndalohet ndërtimi i kishës ortodokse mbi temelet e shtëpisë së Nënës Terezë dhe gjitha projektet e ngjajshme antishqiptare te cilat i shërbejnë iluzionit vetmashtrues të njërës palë dhe janë në kundërshtim të plotë me realitetin historik multietnik dhe multikulturor të këtij shteti!

GoPetition respects your privacy.

The Stop gjenocidit kulturor ndaj elementit shqiptar ne Maqedoni petition to Government of FYROM Macedonia was written by Shqiperia Lindore and is in the category Government at GoPetition.

Petition Tags

europe eastern europe