#Internet
Target:
FTD B.V
Region:
Netherlands
Website:
www.ftd.nu

Half januari was te lezen dat stichting BREIN haar pijlen gaat richten op Usenet. Daarbij werd expliciet gezegd dat FTD "zonder meer strafbaar" zou handelen. BREIN-directeur Kuik liet er in dit artikel geen twijfel over bestaan dat FTD juridische stappen tegemoet kon zien. Nu zijn wij ervan overtuigd dat FTD legaal handelt, maar om alle twijfel uit te sluiten hebben we juridisch advies ingewonnen bij ICT-jurist Arnoud Engelfriet. Op basis daarvan hebben we een aantal wijzigingen doorgevoerd die nog duidelijker moeten maken dat FTD niets onwettigs doet.

Het doel van FTD is en was om jullie elkaar te laten wijzen op materiaal dat je op Usenet gespot hebt. Downloaden van muziek en films is in Nederland legaal, zelfs als het illegaal geupload was. Het spotten van legaal te downloaden materiaal is natuurlijk ook legaal. Je kon echter posts ook voorzien van de aanduiding "Aankondiging" of "Bezig met uploaden", en volgens Engelfriet is de kans groot dat die mededelingen verkeerd worden uitgelegd. Hoewel "bezig met uploaden" niet meer inhield dan dat het gespotte materiaal nog niet helemaal beschikbaar was, kan zo´n aankondiging - ook al wenst FTD geen uploads in haar community - door BREIN mogelijk tegen ons worden gebruikt. In de praktijk bleek dat deze aankondigingen toch al niet voor iedereen duidelijk waren. Daarom hebben we nu de terminologie gestroomlijnd: alles is nu een "spot" omdat je op FTD alleen materiaal "spot" dat je op Usenet gezien hebt.

Verder is de NZB-knop weggehaald. Hoewel FTD zelf geen NZB-zoekmachine draait, willen we iedere schijn van samenwerking met mogelijk illegale zoekmachines vermijden. Daarom hebben we die knop weggehaald. Het is namelijk juridisch de vraag of een NZB-zoekmachine legaal is. De ZoekMP3-zoekmachine is veroordeeld voor het verzamelen en indexeren van hyperlinks naar MP3-bestanden, en die jurisprudentie kan volgens Engelfriet mogelijk ook opgaan voor NZB-bestanden.

Veel van de Ftd gebruikers is het met deze stelling niet eens. Het gebruik van FTD is op deze manier voor veel mensen te moeilijk en te ingewikkeld. Met het ondertekenen van deze Petitie laten jullie zien dat FTD de software weer terug moet zetten zoals het was.

De NZB knop is erg belangrijk in FTD.

We leven tenslotte in Nederland !! FTD MAG !!

Wie is het met mij eens ??¿¿??

GoPetition respects your privacy.

The FTD TERUG NAAR HOE HET WAS !! petition to FTD B.V was written by Palmatecnico and is in the category Internet at GoPetition.