#Education
Target:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Region:
Greece
Website:
enwmenoigoneis.blogspot.gr

Κεντρικός άξονας της αιτήσεως αυτής είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος των γονέων να επιλέγουν αυτοί τον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών τους, καθώς και την απαλλαγή των παιδιών από την υποχρεωτική τους φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κράτους.

Η αίτηση αυτή έχει κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή για τη συλλογή υπογραφών σε προσωπικό επίπεδο και βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέσα στον Μάρτιο του 2014 όσες έντυπες αιτήσεις συμπληρωθούν με υπογραφές θα αποσταλούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε άλλους φορείς.

Παραθέτουμε το κείμενο με τη μορφή συγκεκριμένου αιτήματος παρακάτω και καλούμε όλους τους πολίτες που ευαισθητοποιούνται στο θέμα της εκπαίδευσης να υπογράψουν.

Το κείμενο είναι αναρτημένο και στο ιστολόγιο "ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ" > enwmenoigoneis.blogspot.gr
για όποιον επιθυμεί να το εκτυπώσει και να μαζέψει υπογραφές στην 2η σελίδα, και να μας το στείλει στην διεύθυνση που έχει το ιστολόγιο.

Ευχαριστούμε.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΑΙΤΗΣΗ

Με την παρούσα επιστολή αιτούμαστε να διευρυνθεί η υπάρχουσα και ισχύουσα νομοθεσία όσον αφορά τις περιπτώσεις που επιτρέπεται σε παιδιά να παρακολουθούν από το σπίτι τα μαθήματα της τάξης του σχολείου τους.

Συγκεκριμένα, με την παρούσα αίτηση επιδιώκεται η συμπλήρωση του νόμου, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν επαρκώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου και όσα παιδιά κωλύονται να παρασταθούν αυτοπροσώπως στον χώρο του σχολείου τους για άλλους λόγους, πλην όσων ισχύουν σήμερα (πχ. σοβαρή ασθένεια (κατ' οίκον εκπαίδευση) ή απουσία στο εξωτερικό (κατ' ιδίαν διδασκαλία)).

Ειδικότερα, αιτούμαστε τη χορήγηση του σχετικού δικαιώματος σε παιδιά όσων γονέων το επιθυμούν και το δηλώνουν στο αρμόδιο σχολείο για τους παρακάτω λόγους:

• Περιπτώσεις επεισοδίων σωματικής και λεκτικής βίας στον συγκεκριμένο σχολικό χώρο (bulling), με αποτέλεσμα την προσβολή της αυτοπεποίθησης, παιδικά ψυχικά τραύματα, περιφρόνηση της διαφορετικότητας.

• Γενικότερα προβλήματα υγείας (ψυχικής ή σωματικής) του παιδιού, που καθιστούν δυσχερή την παρακολούθηση των μαθημάτων στο σχολείο.

• Κάλυψη ειδικών αναγκών του παιδιού (ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες).

• Διευκόλυνση στην εκπαίδευση παιδιών που ζουν σε απομακρυσμένες και αγροτικές περιοχές.

• Εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου από την μείωση μακρινών μετακινήσεων στο σχολείο.

• Ελάττωση κόστους μετάβασης στο σχολείο και λοιπών λειτουργικών εξόδων (ρουχισμός, σχολικά είδη και έξοδα διατροφής) λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες.

• Φιλικότερο και ευνοϊκότερο περιβάλλον με δυνατότητα προσαρμογής της εκπαίδευσης στις μαθησιακές ιδιαιτερότητες του παιδιού (αυξημένες ευκαιρίες για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες).

Οι γονείς θα είναι υπεύθυνοι για τη συνέχιση της παρακολούθησης των μαθημάτων του σχολείου από το σπίτι σε στενή συνεργασία με το δάσκαλο της τάξης.

Η απόκτηση των σχετικών γνώσεων από τα παιδιά θα τεκμηριώνεται με όποιον ελεγκτικό μηχανισμό ορίσει το Υπουργείο Παιδείας.

Το αίτημά μας αυτό είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Συντάγματος περί του δικαιώματος στην εκπαίδευση και του δικαιώματος των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους υπό την εποπτεία του Κράτους.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την παρούσα αίτηση, να εξαντλήσετε την επιείκειά σας στην κατανόηση του δίκαιου αιτήματός μας και να μας απαντήσετε εμπροθέσμως και νομίμως.

GoPetition respects your privacy.

The ΑΙΤΗΣΗ Διεύρυνσης του νόμου για την κατ' οίκον εκπαίδευση petition to ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ was written by http://enwmenoigoneis.blogspot.gr and is in the category Education at GoPetition.