#Politics
Target:
Hrvatski Sabor
Region:
Croatia
Website:
hrsvijet.net

Mesićev ured svaku godinu košta Hrvatsku najmanje 800.000 kn bez ikakve državne funkcije.

Svidjelo se to Mesiću ili ne, danas kroz Ustav i zakonska rješenja bivši predsjednik nema nikakva zaduženja pa se legitimno pitati ima li njegov ured smisla.

Kako je saznao Jutarnji list, Mesić je preseljenje u novi ured u Grškovićevoj ulici na zagrebačkoj Šalati dogovorio s premijerkom Jadrankom Kosor, koja je u petak i članove Vlade izvijestila o njihovu dogovoru. Mesić po zakonu ima pravo na poseban ured i službeni auto, koje može trajno koristiti, kao i na dva službenika, vozača i osiguranje. Dakle, u svom uredu, kao bivši predsjednik, imat će četiri zaposlena na trošak države.

Mesić će se i dalje, na trošak poreznih obveznika, moći ponašati kao aktivan politički čimbenik u unutarnjoj i vanjskoj politici, iako svojim istupima i ponašanjem šteti službenoj državnoj politici. Ne dođe li do promjena, zadržat će ured u državnoj vili u Grškovićevoj ulici, na zagrebačkoj Šalati. Troškovi obnove te zgrade iznosili su 1,6 milijuna, a godišnji proračun ureda je 1,3 milijuna kuna, od čega se za plaćanje zaposlenika odvaja 426.500 kuna. Zanimljivo je da se u državnom proračunu ured bivšeg predsjednika i njegove stavke navode ispred Ureda predsjednika Republike, odmah nakon onih za Sabor i Državno izborno povjerenstvo.

Mi u ovome ne vidimo smisla. Vrijeme je da se Mesiću ukine taj privilegij na račun države. Taj novac se može uložiti u školski sustav ili bilo koji drugi koristan za Hrvatsku, a ne u privatne eskapade Stjepana Mesića.

Mi, potpisnici ove peticije, pozivamo Sabor da donese odluku o ukidanju povlastica postmandatnom uredu Stjepana Mesića.

GoPetition respects your privacy.

The Ukinimo Stjepanu Mesiću povlastice za njegov postmandatni ured petition to Hrvatski Sabor was written by Redakcija Hrsvijet and is in the category Politics at GoPetition.