#Employment
Target:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΕΤΑΑ -ΤΣΜΕΔΕ/ ΤτΕ
Region:
Greece

Κείμενο συλλογής υπογραφών
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΤΣΜΕΔΕ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ εδώ και χρόνια είναι γνωστά. Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόϊκας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) έρχονται να τα επιτείνουν, καθώς με το «κούρεμα», τα αποθεματικά των ταμείων κινδυνεύουν κυριολεκτικά να μετατραπούν σε αντικείμενο λεηλασίας από το κεφαλαίο και τις τράπεζες, σε βαθμό κατάρρευσης.

Σε ότι αφορά το ΤΣΜΕΔΕ τα ταμειακά του διαθέσιμα, που έχουν κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος (άνω των 3 δις), έχουν μετατραπεί σε ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ελληνικού δημοσίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και τη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου, μετά το «κούρεμα» το ΤΣΜΕΔΕ θα μείνει με το 50% της αξίας των διαθεσίμων του, που προέρχονται αποκλειστικά από τις εισφορές μας. Οι απώλειες για το ταμείο ξεπερνούν το 1,5 δισεκατομμύριο €, χωρίς να συνυπολογιστούν η μη καταβολή της κρατικής χρηματοδότησης (άλλα 500 εκατ. €), οι τεράστιες απώλειες από τα Τραπεζικά παιχνίδια που διαχρονικά κάνουν, τα θαλασσοδάνεια σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Ακόμα η υπαγωγή της Attica Bank σε διαδικασία «κουρέματος», θα σηματοδοτήσει κι άλλες απώλειες για το ταμείο.

Όλες αυτές τις απώλειες, κυβέρνηση και Τρόικα, επιχειρούν να «αντισταθμίσουν» με νέα χαράτσια υπέρογκων αυξήσεων των εισφορών μας, ειδικά για τους "ελεύθερους επαγγελματίες", δηλαδή τους ανέργους, τους μισθωτούς με δελτίο, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μισοαπασχολούμενους κλπ. Άμεσα ξεκινούν από 50 € το μήνα για τους προ 93 ασφαλισμένους (από 330 σε 380), φτάνουν τα 90 € το μήνα για τους μετά το 93 (από 330 σε 420 στους άνω πενταετίας) και προοπτικά θα ξεπεράσουν το 90% (μέσα από την υποχρεωτική αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας). Οι ρυθμίσεις αυτές προβλέπονται από το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, μετακυλούν τις απώλειες στους ίδιους τους ασφαλισμένους, οδηγώντας στον αφανισμό και στην έξοδο μας από το επάγγελμα, χιλιάδες συνάδελφους. Αυτές οι εξοντωτικές εισφορές θα υπολογίζονται πλέον ως φορολογητέο εισόδημα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Διοίκησης του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ, που χωρίς ποτέ να ενημερώσουν τους μηχανικούς, συναινούν και συνδιαμορφώνουν τις κατευθύνσεις αυτές.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕΔΕ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!

Ούτε ένα ευρώ αύξηση εισφορών καμίας κατηγορίας ασφαλισμένου, άμεση μείωση τους στα προ του 1992 επίπεδα.

Όχι στη νέα κλοπή των αποθεματικών με το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Άμεση απόδοση των οφειλών του κράτους και της εργοδοσίας στο Ταμείο.

Επίδομα ανεργίας ίσο με τον βασικό μισθό για όλο το διάστημα ανεργίας για τους άνεργους και υποαπασχολούμενους συναδέλφους, χωρίς νέα χαράτσια. Άμεση αναγνώριση από το ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΔ όλων των άνεργων μηχανικών με «μπλοκάκι».

Πραγματικές διευκολύνσεις στους συναδέλφους που δυσκολεύονται να εξοφλήσουν τις εισφορές τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Κατάργηση των τοκογλυφικών επιβαρύνσεων στις καθυστερούμενες εισφορές.

Αποδέσμευση από την Τράπεζα Αττικής και τα χρηματιστηριακά παιχνίδια. Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους ανέργους και υποαπασχολούμενους μηχανικούς. Πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ανανέωση των βιβλιαρίων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους συναδέλφους.

Καμία περικοπή σύνταξης και ιατροφαρμακευτικής παροχής. Αύξηση των παροχών και των καλύψεων. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νομών. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός «παλιών» και «νέων» συναδέλφων.

GoPetition respects your privacy.

The TSMEDE petition to ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ/ ΕΤΑΑ -ΤΣΜΕΔΕ/ ΤτΕ was written by Μηχανικοί με Αξιοπρέπεια and is in the category Employment at GoPetition.