#Health
Target:
ravnatelj@dz-sdz.hr
Region:
Croatia
Website:
www.zaspinut.com

::::: peticija je namjenjena pacijentima dr. Grgurević :::::

Doktorica Grgurević otišla je u mirovinu u srpnju 2017. godine.

Ambulanta je nastavila s radom u Domu zdravlja SDŽ, Spinut zapad, Matoševa 2, uz liječnicu koja je bila zamjena. Prostor je preuzeo Dom zdravlja i planira ga tijekom rujna 2017. premjestiti na adresu Makarska 36, Žnjan.

Pacijentima dr. Grgurević preostaje ako se ovaj premještaj ostvari ili odlaziti obiteljskom liječniku u drugi dio grada ili pak potražiti novi tim primarne zdravstvene zaštite.

Smatramo kako pacijenti dr. Grgurević nisu pravodobno, točno i ljudski obaviješteni o promjenama. Sutra se to može dogoditi svakom građaninu Spinuta, Splita i Hrvatske.

::::: Peticija je namjenjena pacijentima dr. Grgurević :::::

STOP PRESELJENJIMA ORDINACIJA OBITELJSKE MEDICINE

Podržavajući ideje zdravstvenog sustava primarne zaštite građana s težnjom:

- da primarna zaštita pacijentima bude lako dostupna i što bliže kućnom pragu (brzina reakcije, preventivni pregledi, smanjenje troškova)
- da u svrhu što boljeg poznavanja o pacijentima i obiteljima što duže vodi računa isti tim obiteljske medicine (poznavanje povijesti bolesti, reakcija, obiteljskih prilika, zdravlja svih ukućana, ...)
- da pacijenti budu pravodobno, točno i korištenjem odabranog komunikacijskog kanala izviješteni o svim administrativnim promjenama koje ih se izravno tiču.

zahtijevamo od Doma Zdravlja da izmještanja ordinacija obiteljske medicine ne provodi bez konzultacija i potpisa većine pacijenata pojedine ordinacije obiteljske medicine.

Ova peticija brani pravo svih građana na suodlučivanje o brizi o vlastitom zdravlju, a posebno je potaknuta samoinicijativnim planom Doma Zdravlja da prebaci ordinaciju obiteljske medicine umirovljene dr. Marice Grgurević iz Spinuta na Pazdigrad i ostavi više od tisuću pacijenata na izbor: prihvatiti dnevne 10 km putovanja do nove ordinacije dr. Beban (višegodišnja zamjena dr. Grgurević) po preglede, savjete i uputnice ili da počnu kucati i moliti preostale prebukirane liječnike da prime kompletne obitelji te počnu upoznavati i njihova stanja. U oba slučaja radi se o više od tisuću žitelja koji gravitiraju ili žive u Spinutu.

Nižepotpisani zahtijevaju zaustavljanje odluke o preseljenjima obiteljskih ordinacija, kako za navedeni primjer, tako i u svim drugim slučajevima koji bi danas - sutra mogli pogoditi ostale stanovnike Splita.

Za svoje građane
Vijeće GK Spinut

::::: Peticija je namjenjena pacijentima dr. Grgurević :::::

GoPetition respects your privacy.

The Stop preseljenjima ordinacija obiteljske medicine petition to ravnatelj@dz-sdz.hr was written by Vijeće GK Spinut and is in the category Health at GoPetition.