#Children's Rights
Target:
Utbildningsminister Jan Björklund
Region:
Sweden

Vi har ungefär 8000 människor i Sverige med diabetes typ 1 och varje år insjuknar c.:a 750 barn. Diabetes typ 1 är en OBOTLIG sjukdom som felbehandlad/obehandlad leder till döden. Barn med diabetes riskerar i skolor/förskolor att inte överleva dagen,då det enorma ansvar/sjukvårdskunskap läggs på den befintliga personalen,som INTE har den advekata utbildning.

Diabetes typ 1 är en OBOTLIG sjukdom som felbehandlad/obehandlad leder till döden. Barn med diabetes riskerar i skolor/förskolor att inte överleva dagen,då det enorma ansvar/sjukvårdskunskap läggs på den befintliga personalen,som INTE har den advekata utbildning. Barnens skolgång påverkas då Diabetes typ 1 är en OBOTLIG sjukdom som felbehandlad/obehandlad leder till döden.

Barn med diabetes riskerar i skolor/förskolor att inte överleva dagen,då det enorma ansvar/sjukvårdskunskap läggs på den befintliga personalen,som INTE har den advekata utbildning. Dessa barn behöver en resurs som dagligen har ansvaret över barnets sjukdom!

Detta måste ändras fort så skriv på!

GoPetition respects your privacy.

The Resurs/assistent för ALLA barn med diabetes typ 1 petition to Utbildningsminister Jan Björklund was written by Angela Alshammar and is in the category Children's Rights at GoPetition.