#City & Town Planning
Target:
Bestuur van de stad Hasselt
Region:
Belgium
Website:
www.facebook.com

Er wordt gedreigd met de sloop van het gebouw van Het Belang van Limburg, ontworpen door Michel Jaspers en Luc Delhaise.

De gehele site zal ontwikkeld worden met nieuwe kantoorgebouwen en KMO zone's, waarbij het huidige kantoorgebouw geen plaats meer krijgt.

Het gebouw van HBVL staat in de mensen hun geheugen gegrift en is daardoor een deel geworden van de inwoners en van de stad, het is gemeen goed.

Het maakt deel uit van het modernistische erfgoed van morgen.

Wij zijn vier masterstudenten architectuur aan de Universiteit Hasselt en vragen u om onze petitie te ondertekenen om op deze manier een knap staaltje van modernistische betonarchitectuur te behouden en zo een statement te maken voor de komende jaren waarin waardevolle gebouwen met sloop worden bedreigd.

We vragen het stadsbestuur en de gemeentelijke en provinciale diensten om zich in te zetten voor het erfgoed van morgen en om in dit geval de sloop van het gebouw van Het Belang van Limburg tegen te gaan.

GoPetition respects your privacy.

The Red het gebouw van Het Belang van Limburg! petition to Bestuur van de stad Hasselt was written by Architectuur_UHasselt_Cultuurwetenschappen_Onderzoek and is in the category City & Town Planning at GoPetition.