#Health
Target:
Vlada Republike Hrvatske - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi
Region:
Croatia
Website:
www.facebook.com

MULTIPLA SKLEROZA i PROCEDURA PROF. PAOLA ZAMBONIJA

Istraživanje koje je proveo prof. Paolo Zamboni vaskularni kirurg, sa Sveučilišta Ferrara u Italiji pokazalo je novo svjetlo na noćnu moru bolesti multiple skleroze(MS-a), desetljećima se vjerovalo da je MS autoimuna bolest, ali prof. Zamboni je dokazao važnu povezanos između MS-a i vaskularnog poremećaja. Testirano je stotine MS bolesnika i kod velike većine se pokazalo da imaju malformacije velikih vena vrata i trupa tj. kako je prof. Zamboni definirao CCSVI(kronično cerebrospinalna venska insuficijencija). Tretiranje CCSVI-a kod MS pacijenata ima izrazito blagotvorno djelovanje na tijek bolesti u smislu zaustavljanja napretka bolesti pa čak i na poboljšanje općeg stanja oboljelog.

Pomozimo jedni drugima da ovo veliko otkriće zaživi i na našim klinikama, te da pomogne preko 8000 oboljelih od MS-a u Hrvatskoj, te da žive normalnim životima. Trenutno, za terapiju oboljelih u Hrvatskoj se godišnje izdvajaju milijuni kuna. Takve terapije su djelotvorne u samo 30% slučajeva usporavanjem tijeka bolesti. I nisu lijek! Teorija prof. Zambonija ima potencijal trajno poboljšati život oboljelih od MS-a, a možda i izliječiti.

Mi dolje potpisani zahtjevamo od Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, Predsjednika Republike Hrvatske i Saveza Društva Multiple Skleroze Hrvatske da potaknu pokretanje studije sa ciljem utvrđivanja prisutnosti CCSVI-a kao i odgovarajuće tretmane kako bi se CCSVI uklonio kod svih oboljelih osoba sa MS-om bez odgađanja.

GoPetition respects your privacy.

The Podržite CCSVI istraživanje u Hrvatskoj petition to Vlada Republike Hrvatske - Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi was written by Huanito Luksetić and is in the category Health at GoPetition.

Petition Tags

croatia hrvatska MS CCSVI