#Human Rights
Target:
Hrvatska televizija
Region:
Croatia
Website:
www.facebook.com

Povodom otvorenog pisma i ponovnog napada na voditelja emisije Na rubu znanosti, Krešimira Mišaka, od strane Društva za promociju znanosti i kritičkog mišljenja, mi gledatelji i štovatelji spomenute emisije šaljemo svoj potpis podrške.

Smatramo da emisija ne samo da zaslužuje ostati na programu, nego zaslužuje i bolji termin prikazivanja. Urednik i voditelj emisije Krešimir Mišak je jedan od rijetkih koji uspijeva zadržati staru publiku i privući novu već dobrih 10 godina.

Osporavateljima kvalitete ove emisije, a to su navodno znanstvenici koji bi trebali imati otvoren, kritički i analitički um, se suprostavljamo, jer mi, kao vjerni gledatelji, imamo svako pravo tražiti da emisija, po mnogima jedina koju prate na tv-u, ostane na programu. Mi gledatelji smo željni novih saznanja, smatramo da znanost, pa i prirodne i neprirodne pojave treba sagledati iz svakog kuta, i da nove spoznaje ne donose ništa loše, jer na kraju samom gledatelju ostaje da donese zaključak. Upravo je Mišak jedan od rijetkih novinara koji ne iznosi i ne nameće svoje mišljenje već nam pruža uvid s one strane znanosti i događaja.

Ovim putem se zahvaljujemo HTV-u i uredniku Krešimiru Mišaku što su nam omogućili da dobijemo i drugo mišljenje o svakodnevnim pojavama i događanjima i što je omogućena sloboda govora i mišljenja, te događaja koje znanost ne priznaje.
Unaprijed se zahvaljujemo vodstvu HTV-a što će nam omogućiti da i dalje pratimo emisiju namjenjenu nama - vjernim gledateljima!

Svojim potpisom, mi gledatelji HTV-a, dajemo otvorenu podršku emisiji Na rubu znanosti kao i voditelju i uredniku te emisije, Krešimiru MIšaku. Smatramo da je pravo blago da jedna javna televizija ima emisiju koja će javnosti priuštiti sagledavanje činjenica i pojava i s druge strane, često oprečne znanstvenom stajalištu.

Smatramo da kao gledatelji imamo pravo u sudjelovanju stvaranja programa, a kao ljudska bića imamo pravo znati i sve strane svih pojava i događaja koji imaju utjecaje na naše živote.

Od javne televizije očekujemo da i dalje iznosi nepristrana i raznolika mišljenja koja mogu omogućiti pučanstvu uvid u istinu i drugačiji način razmišljanja.

The Podrška gledatelja emisiji Na rubu znanosti petition to Hrvatska televizija was written by štovatelji i gledatelji emisije "Na rubu znanosti" and is in the category Human Rights at GoPetition.