#Politics
Target:
UDRUGA DUBROVNIK REGIJA
Region:
Croatia
Website:
dubrovnikregija.com

Jedan od naših ciljeva je izbjeći najavljenu regionalizaciju Hrvatske u kojoj bi Dubrovačka regija trebala biti pripojena Dalmatinskoj regiji čije bi središte bilo u gradu Splitu. Naša namjera je Dubrovačku regiju administrativno vratiti u njene prirodne i povijesne granice koje obuhvaćaju Konavle, Župu dubrovačku, Grad Dubrovnik s okolnim naseljima, Dubrovačko primorje, Pelješac, Korčulu, Lastovo, Mljet, Šipan, Lopud i Kalamotu. Regionalni centar ove naše regije bi bio Dubrovnik.

Naš cilj je također političkim aktivnostima Dubrovniku vratiti status kakav ovaj Grad zaslužuje. Vrijedi istaknuti da su dosadašnji saborski zastupnici iz ove regije za ovaj naš kraj napravili ništa ili jako malo. Bezbroj puta su interese svojih glasača i svoje regije podređivali interesima svojih političkih stranaka. Danas je Dubrovnik eksteritorijalna jedinica unutar Republike Hrvatske i ni jednim svojim dijelom na kopnu ne graniči s Republikom Hrvatskom. Okruženi smo granicama Bosne i Hercegovine na sjeveru i zapadu te Crne Gore na istoku regije. Obzirom na naš neravnopravni položaj zalagati ćemo se da se ovoj regiji dodijeli posebni porezni status. Također ćemo se zalagati da naša regija u budućnosti bude bescarinska zona.

Uz sve navedeno zalagati ćemo se za gospodarski procvat Pelješca, Korčule i Dubrovačkog primorja izgradnjom mosta i moderne cestovne infraskrukture. Želimo revitalizirati Konavosko polje, obnoviti u ratu porušene hotele, privući strane ulagače koji će pokrenuti proizvodnju jer ne živi se samo od turizma. Želimo plinifikaciju regije, kvalitetno napajanje električnom energijom jer bez iste ostajemo čim zagrmi iznad Barija, želimo uvijek pitku vodu a ne da je kupujemo čim padne jača kiša. Već smo u nekoliko navrata rekli da ne posjedujemo čarobne štapiće, niti želimo davat lažna obećanja, ali imamo želju, volju, energiju i znanje kako planirano dovesti do kraja.

Udruga "Dubrovnik regija"

U najavljenoj regionalizaciji Hrvatske, ne želimo da Dubrovnik bude dio dalmatinske regije čiji bi centar bio u Splitu.

Naša namjera je Dubrovačku regiju administrativno vratiti u njene prirodne i povijesne granice koje obuhvaćaju Konavle, Župu dubrovačku, Grad Dubrovnik s okolnim naseljima, Dubrovačko primorje, Pelješac, Korčulu, Lastovo, Mljet, Šipan, Lopud i Kalamotu. Regionalni centar ove naše regije bi bio Dubrovnik.

The PETICIJA ZA OPSTANAK DUBROVNIKA KAO ADMINISTRATIVNOG SREDIŠTA REGIJE petition to UDRUGA DUBROVNIK REGIJA was written by Romano Sole and is in the category Politics at GoPetition.