#Health
Target:
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske | Darko Milinović
Region:
Croatia

Nažalost proteklih dana bili smo svjedoci prvih vidljivih nedostataka reforme hitne medicinske pomoći , zbog čega su nažalost novinske stupca punile vijesti o smrti ljudi kojima bi se možda i stiglo pomoći. Moguća krivnja se poput loptice selila sa ministra Darka Milinovića na liječnike opće prakse , pa potom na županiju…..
Istina je da županiji gdje župan ukine punkt hitne pomoći koji je financirala županija, ne može biti odgovoran samo ministar i njegova reforma , no tu postoje činjenice koje se nikako ne smiju zaobići;

Reforma hitne pomoći ne može se provesti preko noći, a obiteljski liječnici ne mogu biti rezerva hitne pomoći jer osim što za to nisu dostatno educirani i opremljeni, nisu u stanju taj dodatni posao raditi uz svoj dnevni ritam u kojem obrade 50-60 ili više pacijenata što je dvostruko ili trostruko od europskog prosjeka.

Medicinska sestra ili tehničar te vozač koji čine tzv. tim 2 (T2) hitne pomoći rade bez dovoljne dodatne edukacije, dok su dispečeri u centrima hitne medicine koji samostalno bez liječnika određuju stupanj hitnosti, prošli trodnevni tečaj o tzv. indeksu hitnog zbrinjavanja koji se uvodi.

Reforma se provodi bez prethodne pripreme, a liječnici, medicinske sestre i tehničari nisu dovoljno educirani i opremljeni za taj posao.

S ciljem da naš trenutni ministar Milinović ne organizira više ovu ''kobnu '' reorganizaciju hitne, i da njegov nasljednik ne čini na način svog prethodnika, molimo Vas da potpišete ovu peticiju, a Darku možemo samo poručiti: Bolje reorganiziraj Vešeraj kojega si svečano otvorio u Virovitičkoj bolnici – šteta će biti manja!

GoPetition respects your privacy.

The Peticija protiv Milinovićeve reorganizacije Hitne medicinske pomoći petition to Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske | Darko Milinović was written by Akcija mladih and is in the category Health at GoPetition.