#Law & Order
Target:
Internacionalna liga humanista
Region:
Bosnia and Herzegovina

Nezapamcen skandal: Vijece Internacionalne lige humanista dodijelilo veceras u Sarajevu zlatnu plaketu Marku Pavicu, gradonacelniku Prijedora "za postignute rezultate u radu i razvoju lokalne samouprave u skladu sa Evropskom poveljom o lokalnoj samoupravi."

Ovo je isti Marko Pavic koji je javno prijetio udruzenjima porodica zrtava zbog koristenja rijeci "genocid" prilikom obiljezavanja dvadesetogodisnjice stradanja nevinih Prijedorcana. Ovo je isti Marko Pavic koji je izjavio: "“Bošnjaci lažu i optužuju bez ikakvih argumenata” i da “oni koji tako blate Prijedor ne treba ovdje da traže zaposlenje”. Ovo je isti Marko Pavic koji je otvoreno zabranio javno obilježavanje zločina nad 266 ubijenih djevojčica i žena u Prijedoru i prijeteći policijom svakom ko se usudi da to učini.

Odluka Internacionalne lige humanista je skandalozna i neprihvatljiva. Pozivamo sve nase clanove, organizacije civilnog drustva i sve ljude koji ne prihvataju da su poricanje zlocina i kontinuirani prgon zrtava "evropse vrijednosti" da protestuju protiv ove sramne odluke direktno Internacionalnoj ligi humanista.

Molim Vas budite dio pravde, potpišite peticiju protiv gradonačelnika Pavića.

GoPetition respects your privacy.

The Peticija protiv dodjele zlatne plakete gospodinu Paviću petition to Internacionalna liga humanista was written by Merjem Dizdarević and is in the category Law & Order at GoPetition.