#Et sundt arbejdsmiljø i filmbranchen uden sexisme, chikane eller krænkelser.
Target:
Den Danske Filmbranche
Region:
Denmark

Nedenstående brev er blevet sendt rundt i branchen fra fredag den 09 oktober 2020. Som udgangspunkt var tanken at indsamle en håndfuld navne der kunne stå som afsendere på brevet, men opbakningen var så enorm at den håndfuld navne hurtig voksede sig til en decideret underskriftsindsamling med over 660 navne. Brevet, sammen med underskrifterne, bliver bragt i en artikel i Dagbladet Information, mandag den 12 oktober.

Det er meget inspirerende at se hvor mange der er i branchen, der ønsker dialog. Underskriftsindsamlingen fortsætter derfor her, hvis du allerede har skrevet under kan du med fordel gøre det igen, det er vigtigt at understrege at både listen og dialogen er åben for alle i branchen. Dette er kun et startskud. Underskriv og del gerne med dine kollegaer!
Brevet og den efterfølgende process er skabt af Olivia Chamby-Rus, Jella Bethmann, Louise Unmack Kjeldsen og Ole Tornbjerg.

Vi underskriver denne erklæring, fordi det er tid til at stå sammen og sikre en arbejdskultur, hvor de, der er blevet krænket, bliver støttet.

Vores branche er lille, men stærk. Der findes ikke én opskrift på, hvordan vi gør, men vi underskriver denne erklæring, fordi vi er parate til at påtage os ansvar, så alle i den danske filmbranche trygt kan komme på arbejde, uden frygt for chikane og sexisme.

Vi underskriver denne erklæring, fordi vi allerede har været igennem en bølge af MeToo og Times Up, men nu har produktionsassistenten Emilia Moth, givet os en chance mere, så vi kan sætte spotlys på krænkelser, der findes på vores arbejdspladser.

Den 30 september stod Emilia frem og fortalte om et længere forløb med seksuelle krænkelser på arbejdspladsen, der endte med, at hun opsagde sin stilling. Emilias sag er ikke et særtilfælde, men et udtryk for et problem, der stadig præger mange brancher - ikke mindst vores egen.

Vi ønsker at skabe åben dialog, der kan gøre os alle mere bevidste og kloge på, hvordan vi håndterer disse sager i fremtiden - for vi er ikke gode nok endnu.

Vi underskriver dette brev for at støtte op om Emilias mod til at træde frem som enkeltperson, og for at vise vores solidaritet med alle dem, der i vores branche har oplevet krænkende adfærd.

Vi skylder jer - men i høj grad også os selv - at gribe dette momentum og vokse som branche.

Dette er et opgør, der vil kræve fortløbende arbejde af os alle, et arbejde der begynder med en erkendelse af, at vi har et problem. Vi må opbygge en mere åben og ærlig dialog om, hvordan vi alle konkret kan gøre det bedre i fremtiden.

Vi vil tage ansvar, vi vil støtte hinanden - også når det gør ondt - og vi vil blive bedre.

Med venlig hilsen

Aktører i den danske filmbranche

GoPetition respects your privacy.

The Opgør med sexisme, chikane og krænkelser i filmbranchen - vi kan blive bedre! petition to Den Danske Filmbranche was written by Olivia Chamby-rus and is in the category Et sundt arbejdsmiljø i filmbranchen uden sexisme, chikane eller krænkelser. at GoPetition.