#Civil Rights
Target:
Frank Philips, kabinetsattaché bij de burgemeester van Gent
Region:
Belgium

Recht op huisvesting voor iedereen. In dit geval voor een Tsjetsjeense familie met 3 kinderen die op straat wonen bij gebrek aan plaats in de verschillende opvangcentra.

Aan Frank Philips, kabinetsattaché bij de burgemeester (opvolging armoedebestrijding) in Gent, in het bijzonder asiel- en vluchtelingenbeleid en OCMW) Sinds twee weken heeft het gezin Batsiev twee van de drie kinderen bij ons op school aangemeld (de kinderen zijn 4, 3 en 1½ jaar oud).

Daardoor zijn we geconfronteerd met hun schrijnende situatie: ze zijn dakloos en kunnen namelijk slechts vijf van de vijftien nachten gebruik maken van het nachtopvangcentrum waar ze pas om 21 uur ’s avonds terecht kunnen. De andere tien nachten moeten ze noodgedwongen op straat doorbrengen of als ze eens geluk hebben neemt iemand ze voor één nacht in huis. Deze mensen zijn afgewezen asielzoekers, die nog in procedure zijn om geregulariseerd te worden. Op dit moment mogen ze nergens anders verblijven omdat ze geen verblijfsdocumenten hebben.

Ze hebben als behoeftig gezin met minderjarige kinderen wel recht op huisvesting in een opvangcentrum, maar er zijn te weinig opvangplaatsen op dit moment. De straat is echter geen plaats om peuters en kleuters te laten opgroeien. vzw De SLOEP, het INLOOP-team van Kind & gezin, heeft al aan de alarmbel getrokken, maar het lokaal bestuur blijft roerloos toekijken. We merken dat de kinderen doodvermoeid naar school komen, meestal met grote honger en voelen ons gedwongen dringend aan de alarmbel te trekken.

We vragen met aandrang een blijvende opvangplaats voor dit zeer warme, vriendelijke en dankbare gezin. Wij willen niet in een stad leven waar kleine kinderen de nacht op straat moeten doorbrengen. De ouders, leerkrachten, leerlingen en sympathisanten van de Vrije Rudolf Steinerschool Gent.

GoPetition respects your privacy.

The Onderdak voor een Tsjetsjeense familie petition to Frank Philips, kabinetsattaché bij de burgemeester van Gent was written by Padovan and is in the category Civil Rights at GoPetition.