#Law Reform
Target:
Croatian Government, Croatian Parliament, EU Commisison and EU Parliament
Region:
Croatia
Website:
www.juris-protecta.org

Lihvarske odvjetničke tarife u Hrvatskoj prouzrokovale su između ostalog:
 dugotrajnost sudskih postupaka koja se mjeri u desetljećima
 masovno kršenje ljudskih prava zbog dugotrajnosti sudskih postupaka
 prijetnju gospodarskog i društvenog sloma.

Hrvatska nije pravna država, jer već duže vremena nije u stanju svojim građanima i pravnim osobama osigurati pravnu zaštitu u razumnom roku. Zbog pravne nesigurnosti i astronomskih cijena odvjetničkih usluga gospodarske aktivnosti svedene su na minimum. Samo je pitanje vremena kada će doći do potpunog sloma sveukupnog gospodarstva.

Nije prihvatljivo da Hrvatska kao članica EU masovno krši EU Charter i ljudska prava zbog dugotrajnosti sudskih postupaka, a na drugoj strani omogućava jednom malom broju povlaštenih odvjetnika da se neopravdano bogate. Više o svemu pročitajte u novom Izviješću na: http://jurpro.hr/izvjesce-lang=hr.html .

Niže potpisani zahtijevaju od Vlade RH i Sabora da bez odgode zakonski reguliraju odvjetničke tarife prema modelu koji se primjenjuje u Njemačkoj i ostalim državama EU-a i time spriječi daljnju sponzoriranu pljačku fizičkih i pravnih osoba, urušavanje gospodarstva i masovno kršenje ljudskih prava u Hrvatskoj.

Istovremeno tražimo od Europske komisije i Europskog parlamenta da naše zahtjeve podupru i prisile RH da poštuje EU Charter.

GoPetition respects your privacy.

The Odvjetničke tarife u Hrvatskoj - organizirana pljačka građana petition to Croatian Government, Croatian Parliament, EU Commisison and EU Parliament was written by JURIS PROTECTA and is in the category Law Reform at GoPetition.