#Politics
Target:
REGERING BALKENENDE + REGERING JAKARTA
Region:
Netherlands
Website:
www.fica.org

MENA!

deze petitie is een petitie voor MALUKU, deze eilandengroep is in 1950 bezet door Indonesische strijdkrachten, door hun toedoen is een volk op de vlucht geslagen en zijn er vele duizenden doden gevallen.

de meest recente onrusten in de Molukken zijn een gevolg van de burgeroorlog die duurde van januari 1999 tot en met 2002.
In deze burgeroorlog zijn er volgens de westerse cijfers meer dan 9000 slachtoffers gevallen en meer dan een derde van de Molukse bevolking is hierbij gewond geraakt.
Deze 1e burgeroorlog was een godsdienstoorlog, gevochten tussen het Chistendom en Islam ...de meest recente onrusten in de Molukken zijn volgens het westen ontstaan nadat de RMS (Republik Maluku Selatan= onafhankelijkheidsbeweging der Zuid-Molukken)een vlag had gehesen en zo de moslims provoceerde. Wij hebben hierbij onze twijfels, wij denken eerder dat de Indonesiers een vuil poliek spel spelen en gebruik hebben gemaakt van het opkomend Moluks nationalime, om een van de nieuwe presidentskandidaten in het zadel te helpen.

Samen met Atjeh en Papua zijn de Molukken de grootste verzetshaarden tegen het Javaanse imperialimse, volgens ons en volgens veel onderzoekers zijn de meest recente onrusten door de Javanen aangewakkerd om zo een nieuwe burgeroorlog te ontketenen. Met een nieuwe burgeroorlog, die zogeheten aangesticht zou zijn door RMS, zou Indonesie een excuus hebben om RMS op de Molukken uit te roeien.

Wij vinden dat dit veraderlijke en vuile spelletje van de Indonesische regering ver genoeg is gegaan. En eisen wederom volledige onafhankelijkheid en om dit te bereiken reken we op de gehele steun van de Molukse bevolking in Nederland en in de rest van de wereld, natuurlijk moeten ook niet molukkers het recht van onze zaak inzien en deze petitie tekenen.

alvast bedankt,

MURIA!

BERSATU MANGGUREBE MAJU!

(op de link naar de internetsite, zijn de gevolgen van de 1e burgeroorlog te zien)

Geef het Molukse volk hun vrijheid terug! en steun deze petitie

GoPetition respects your privacy.

The MALUKU MERDEKA petition to REGERING BALKENENDE + REGERING JAKARTA was written by Eric Tutu and is in the category Politics at GoPetition.