#Consumer Affairs
Target:
Vlada republike Hrvatske, HEP toplinarstvo, Hera
Region:
Croatia

Kao što znamo, zadnjih dana raspravlja se o poskupljenju grijanja od 36.7% za sve gradove kojima usluge pruža HEP-toplinarstvo d.o.o. Na taj način cijena grijanja za stan od 70-ak kvadratnih metara, iznosila bi oko 1000 kn tijekom zimskih mjeseci.

Obzirom na ionako previsoke cijene, na standard hrvatskih građana, na konstantna poskupljenja i uvođenje viših i novih poreza s jedne strane, a istovremeno pokušaje poslodavaca da primanja građana smanje na minimum s druge strane, smatramo da je ovakav potez neprihvatljiv za većinu naših građana, te da ugrožava njihovo osnovno pravo na život.

Argumenti HEP-a i vlade oko toga koliko oni plaćaju energiju, na žalost, građanima nisu prihvatljivi - građani su izabrali vladu, znači stručnjake, kako bi našla rješenja za takve probleme, te osigurala građanima osnovna prava, među kojima je prvo - pravo na život.

Ovim potpisom protivimo se inicijativi HEP-a za poskupljenje grijanja u hrvatskim gradovima. Smatramo da su cijene ionako previše visoke za hrvatski standard, te da bi HEP i vlada zajednički trebali potražiti drugo rješenje ovog problema.

Također tražimo da svaki građanin Hrvatske ima pravo plaćati grijanje isključivo po vlastitoj potrošnji ili potpuno otkazati usluge HEP-toplinarstva, što za neke građane u ovom trenutku nije moguće.

GoPetition respects your privacy.

The Građani Hrvatske protiv poskupljenja grijanja petition to Vlada republike Hrvatske, HEP toplinarstvo, Hera was written by Darija and is in the category Consumer Affairs at GoPetition.