#Health
Target:
Magyarország Köztársasági Elnöke
Region:
Hungary

****** Köszönjük mindenkinek a támogatást, az aláírásokat a mai napon Áder János elnök úrnak átadtuk

2012. május 10. ******

Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott orvosok, valamint egészségügyi szakemberek és társszakmák képviselői dr. Geréb Ágnes orvoskollégánk kegyelmi kérvényének támogatása érdekében fordulunk Elnök Úrhoz.

Kérem, hogy csak orvosok, egészségügyi szakemberek és társszakmák képviselői írják alá!

Tisztelt Elnök Úr!

Alulírott orvosok, valamint egészségügyi szakemberek és társszakmák képviselői dr. Geréb Ágnes orvoskollégánk kegyelmi kérvényének támogatása érdekében fordulunk Elnök Úrhoz.

Kollégánk munkássága során jelentős léptékű változásokat indított el a hazai szülészeti ellátás jobbítása érdekében. Nevéhez fűződnek az első apás szülések, amiket több évtizeddel ezelőtt a szegedi klinikán kezdett bevezetni. Részben ennek köszönhető, hogy ma már hazánkban is minden kórházban általános az apa jelenlétének lehetősége a szülés során.

Hazánkban ő indította el és biztosította a ma már szinte minden fejlett országban működő otthonszülés lehetőségét, megteremtve a kórházi szülészeti ellátás intézményen kívüli, háborítatlan altenatíváját, ami a magyar szülőnők alkotmányos joga, és aminek hiányában az intézményen kívüli, szaksegítség nélküli szülés mind az anyát, mind gyermekét súlyosan veszélyezteti.

Kollégánk szüléskísérése mellett sok ezer egészséges baba született háborítatlanul és biztonságban, a szülésről egészséges élményeket hagyva, növelve a szülési kedvet is, és igen gyakran gyógyító lelki változásokat idézve elő az anyában, illetve a családban, akik így egészségesebb lelkű emberekként egészségesebb utódokat tudnak nevelni.

Sajnálatos tény, hogy mind kórházban, mind otthon történnek elkerülhetetlen halálesetek, dr. Geréb Ágnes kezei között nem halt meg olyan gyermek, aki kórházban kétséget kizáróan megmenthető lett volna, és nem történt anyai halálozás.

Tevékenységét a bírósági eljárás folyamán mindvégig a magyarországi kórházi szülészetben jártas szakértői vélemények alapján vizsgálták és ítélték meg, a hazai kórházi gyakorlat pedig sok tekintetben nem felel meg az orvostudomány jelenlegi eredményeinek. Külön sajnálatos tény az, hogy otthonszülésben járatos szakértők véleményét a bírósági eljárás során nem vették figyelembe.

Tisztelt Elnök Úr!

Kérjük, hogy orvoskollégánk kegyelmi kérvényét szíveskedjen elfogadni!
További munkájához jó egészséget kívánva, tisztelettel:

GoPetition respects your privacy.

The Geréb Ágnes kegyelmi kérvénye petition to Magyarország Köztársasági Elnöke was written by Peter Lobmayer and is in the category Health at GoPetition.

Petition Tags

Gereb Agnes