#Civil Rights
Target:
Procureur des Konings / Procurador del Rey
Region:
Belgium
Website:
facebook.com

In April vorig jaar kreeg ze het bericht dat haar de Belgische nationaliteit retroactief werd ontnomen sinds 6 januari 2003.

Ze is de dochter van een Belg en een Colombiaanse, ze is in België geboren en opgegroeid en gaat nog heel regelmatig naar België voor persoonlijke en professionele redenen. Ze heeft steeds in België belastingen betaald, ook toen ze in Colombia werkte voor de Belgische Ambassade. Ze heeft geen enkele intentie om van de Belgische staat te profiteren. Maar ze is en voelt zich Belg!

Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ze in 2003 de Colombiaanse nationaliteit aangevraagd. Maar toch is ze nooit een procedure hiertoe begonnen. Als dochter van een Colombiaanse kreeg ze automatisch de Colombiaanse nationaliteit bij inschrijving op het Consulaat, wat nodig was alvorens een universitaire uitwisseling in Colombia te starten.

Tot voor kort kon men de Belgische nationaliteit gewoon opnieuw aanvragen. Maar ondertussen is de wet veranderd, sinds 14 december 2012. Bianca kreeg pas eind september, na 5 maanden wachten, eindelijk een afspraak op de Ambassade! Ze bracht alle documenten netjes binnen op 5 oktober. Midden november kreeg de Ambassade een vraag van Brussel m.b.t. haar achternaam. Na haar antwoord daarop, heeft de Ambassade nog 10 dagen gewacht om Brussel in te lichten. Resultaat: Ze werd pas op 19 december uitgenodigt om een verklaring van nationaliteit af te leggen, 5 dagen na het van kracht gaan van de nieuwe wet! Dat en een gebrek aan banden zijn volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken voldoende om haar de Belgische nationaliteit te weigeren.

Help ons haar de nationaliteit terug te geven!

Door het ondertekenen van deze petitie, vragen wij de betrokken Belgische authoriteiten haar de Belgische nationaliteit terug te geven.

The Geef haar de Belgische nationaliteit terug! petition to Procureur des Konings / Procurador del Rey was written by Anonymous and is in the category Civil Rights at GoPetition.