#Children's Rights
Target:
Migrationsverket, Rättschefen Mikael Ribbenvik, migrationsminister Tobias Billström
Region:
Sweden

Demonstration emot utvisningsbeslutet mot Akram och hennes dotter Rosarie, 7 år. Migrationsverkets och domstolarnas bedömningar strider mot FN:s barnkonvention och beslutet skickar en mor och dotter tillbaka till en svår tillvaro. Rosarie är född utanför Iran och har centralafrikanska drag och kommer att få det tuffare. FN varnar för att Iran behandlar minoriteter allt sämre. Som ickemedborgare är hon för tillfället inte välkommen i Iran och migrationsverket ser inga hinder i att splittra den lilla familjen, även om det innebär att splittra mor och dotter.

Rosarie växer för fort och är ovanligt lång för sin ålder, och måste få sprutor varannan-var tredje månad, för att bromsa växten. Något hon inte kommer att få i Iran, enligt irankunniga människor.

Att utvisa Akram och Rosarie till en terrordiktatur är hutlöst och att beröva barnet sin trygghet är ett brott som strider mot mänskliga rättigheter, barnens rättigheter och bland andra FN:s konventioner, som Sverige skrivit under.

Vi vill nu att Sverige, som är det land som anmälts och dömts flest gånger av FN, skärper sig och beviljar familjen trygghet och uppehållstillstånd.

Kom och stöd familjen fredagen den 15:e februari, på stora torget i Borås. Ta med det som vi håller allra närmast, din familj och dina vänner, och ge stöd åt Akram och lilla Rosarie.

Vi kräver att beslutet ändras och att dottern Rosarie och mamma Akram får den framtid de förtjänar, i frihet. Ge modern och flickan uppehållstillstånd och ett tryggt liv!

GoPetition respects your privacy.

The Demonstration emot utvisningsbeslutet mot Akram och Rosarie petition to Migrationsverket, Rättschefen Mikael Ribbenvik, migrationsminister Tobias Billström was written by Kryztof and is in the category Children's Rights at GoPetition.