#Human Rights
Target:
FN-förbundet
Region:
Sweden
Website:
www.100-reasons.org

100 skäl Erdoğan och AKP borde åtalas för sin politik för femicide!

100 000 signaturer av 100 skäl Erdoğan och AKP borde åtalas för sin politik för femicide!
Som den kurdiska kvinnorörelsen i Europa (TJK-E) vill vi avslöja och uppmärksamma AKP: s femicide politik med denna kampanj. Vi vill söka rättvisa och åtala Erdoğan. Med denna insats vill vi vara rösten för alla kvinnor i världen, som utsätts för våld och uppmärksammar alla statliga brott mot kvinnor.

Den 29 oktober 2009 dödades den 12-årige Ceylan Önkol av en turkisk arméofficer medans hon  betade sina får. 9 januari 2013 mördades. Sakine Cansız, Fidan Doğan och Leyla Şaylemez i Paris av den turkiska underrättelsetjänsten.Kader Ortakaya sköts i huvudet i november 2014 när hon försökte ta sig in i Kobane under belägringen av Daesh. Den unga aktivisten Dilek Doğan mördades i sitt hem av polisen den 18 oktober 2015. I december 2015 lämnades den döda kroppen av Taybet Inan, en civil som dödades av de turkiska väpnade styrkorna, att ruttna på gatorna under utegångsförbudet i Silopi. Den 4 januari 2016 massakrerades kurdiska kvinnliga aktivister Seve Demir, Pakize Nayır och Fatma Uyar av en arméeld i Silopi under en armébelägring. Den 12 oktober 2019 mördades den kurdiska aktivisten och politikern Hevrin Xelef av turkstödda islamistiska styrkor i den turkiska statens "Peace Spring" -operation i Serekaniye  (Ral-Ain) i norra Syrien. I juni 2020 dödades tre kurdiska kvinnliga aktivister från paraply kvinnorörelsen Kongra Star i en turkisk drönerstrejk mot ett hus i Helince-byn Kobane, norra
Syrien. Det finns många fler exempel.

Vi vill samla in 100 000 underskrifter av 100 skäl för att motverka diktatorn och hans paramilitära grupper i deras användningslag, militären och polisen för våld och orättvisa. Underskrifterna vi kommer att samla kommer att vara det första steget mot att lägga grunden för de juridiska, sociala, politiska och handlingsbaserade verk vi vill engagera oss i, i vår strävan efter åtala diktatorn.
Vi kommer att ta våra signaturer och de händelser som vi loggade, och alla bevis vi samlat till FN och andra relevanta institutioner för att kräva inledningen på processen att erkänna Femicide som ett liknande brott som folkmord.
Varje signatur vi samlar in tar oss ett steg närmare rättvisan. Du kan ge kraft till vår kraft, din röst till vår röst för att ta bort diktatorn från våra liv genom att stödja denna kampanj med din signatur nedan!

GoPetition respects your privacy.

The 100 skäl Erdoğan och AKP borde åtalas för sin politik för femicide! petition to FN-förbundet was written by Kurdiska Kvinnoradet Amara and is in the category Human Rights at GoPetition.

Petition Tags

100-reasons.org