#Education
Target:
МОНУ, ІМЗО, ДСЯО, мережа ІППО, недержавні провайдери послуг підвищення кваліфікації педагогів
Region:
Ukraine
Website:
bit.ly

Система підвищення педагогічної кваліфікації в Україні потребує змін, особливо в контексті очікувань від учительства відповідно до нового закону «Про освіту» та реформи «Нова українська школа».

Так вважають багато стейкхолдерів освіти, зокрема і 78,7 % освітян, які взяли участь у дослідженні «Навчати і навчатися: як і куди зростати українському вчительству», що є спільною ініціативою руху EdCamp Ukraine і Міністерства освіти і науки України.

Якщо ви
– державна чи громадська організація, інституція, компанія, приватна особа-підприємець чи вчитель/вчителька, готові ділитися власним досвідом,
– уже працюєте в полі підвищення педагогічної кваліфікації чи лише плануєте скористатися можливостями демонополізації цієї сфери,
– також вважаєте, що чинна система підвищення кваліфікації потребує оновлення,
– дбаєте про якість, сучасність та продуктивність ваших послуг з підвищення педагогічної кваліфікації, – ПРИЄДНУЙТЕСЯ ДО ДЕКЛАРАЦІЇ!

Декларація щодо ефективного підвищення педагогічної кваліфікації (http://bit.ly/declarationteachandlearn) стала ключовим практичним результатом дослідження сфери підвищення кваліфікації й сертифікації «Навчати і навчатися: як і куди зростати українському вчительству?».

У цьому документі окреслені вектори зростання шкільного вчительства, сформульовані критерії оцінювання діяльності надавачів послуг підвищення кваліфікації, виписані індикатори їхньої ефективної роботи; його можна використовувати і в удосконаленні чинних, і при створенні нових програм з підвищення педагогічної кваліфікації.

* * *

Повний звіт за результатами дослідження «Навчати і навчатися: як і куди зростати українському вчительству» – http://bit.ly/reportteachandlearn.

Декларація щодо ефективного підвищення кваліфікації – http://bit.ly/declarationteachandlearn.

Онлайн-сторінка ініціативи – https://www.edcamp.org.ua/teachandlearn.

ГО «ЕДКЕМП УКРАЇНА» ЗАПРОШУЄ ПІДПИСАТИ ЦЮ ПЕТИЦІЮ:

– якщо Ви / Ваша організація згодні з викладеними в Декларації положеннями та засвідчуєте готовність пропонувати українським педагогам послуги з підвищення кваліфікації, що відповідатимуть окресленим критеріям;
– щоб ця Декларація була покладена в основу державної політики щодо підвищення кваліфікації українських педагогів.

GoPetition respects your privacy.

The Ні «жовтим конспектам»! Змінюємо систему підвищення кваліфікації вчительства України petition to МОНУ, ІМЗО, ДСЯО, мережа ІППО, недержавні провайдери послуг підвищення кваліфікації педагогів was written by Oleksandr Elkin and is in the category Education at GoPetition.