#Media Issues
Target:
Директору РТС-а Александру Тијанићу
Region:
Serbia
Website:
www.rts.rs

Грађани Србије, главни и одговорни уредник Радио Београда 2 одлучио је да крајем јануара ове године укине радио емисију Атлантис, емисију која улива неопходно светло у таму медијског мрака који влада Србијом. Слоганом РТС-а "Ваше је право да знате све", укидањем Атлантиса то право нам се одузима.

У тексту петиције видите како директор РТС-а Александар Тијанић прича да је српска елита издала свој народ. То је тачно, али управо се о томе у Атлантису годинама говорило, а Тијанић укида ту емисију?! Он је најодговорнији за то. Одбранимо то право из слогана РТС-а да знамо све, масовним потписом ове петиције, јер РТС је јавни сервис грађана, није ничија приватна својина.

Одбранимо својим потписима водитељицу Атлантиса Биљану Ђоровић, одбранимо Атлантис, одбранимо слободу истраживачког новинарства и медија.

Поштовани господине Тијанићу,

Ми доле потписани желимо овом приликом да вас подсетимо на ваше речи изговорене у интервјуу који сте недавно дали „Пресу“:

„Савез елита ... је, на много начина, издао свој народ. Они нису урадили свој посао како треба и међусобно су ближи једни другима него народу. Остали смо без знања, без интелигенције, без слободне, дубоке и објективне дебате о свему, свачему и свакоме.“

„Ми смо, овакви, сопствени резултат, али кривица међу нама није једнака. На домаћем политичком тржишту свака макрополитичка тема или питање спољне политике вреди двоструко мање од унапређења породичне, микроситуације. То је за било коју нацију здраво.“

Па, ко вама на РТС-у брани да отворите студио таквим људима?
- Дајте ми одмах имена таквих људи. Често са страхом помишљам да је све наше најбоље или испод земље или смо га, као бело робље, продали другим земљама.

Једна од ретких емисија у нашем медијском простору: „Атлантис“, на другом програму Радио Београда, која се елитама о којима говорите, од самог почетка емитовања, бавила, критички аналиризирајући њихово деловање, нарочито у последње време како је издаја о којој говорите бивала очигледнија,одлуком уредника другог програма Ђорђа Малавразића, 31 јануара 2011.г. се укида. У овој емисији стални гости су припадници једне друге елите о којој на најбољи начин говори наш познати блогер Небојша Јовановић, на чијем блогу Атлантис заузима значајно место:
„У свету још постоје морални и поштени интелигентни људи који схватају о чему се ради и који раде на томе да „пробуде“ тог успаваног човека који чучи у том беспрекорном роботу као ситни шрафић.

Али наравно, ти велики, елитни људи оно што желе да саопште успаваном и зомбираном човеку, не могу да ураде преко Си Ен Ен-а, Би Би Си-ја, или сличних великих медијских кућа које контролишу манипулатори, већ на алтернативним медијима и у емисијама које уређују њима сродни људи…
Нема много тих медија и емисија, али их ипак има, и ти људи који их уређују су пионири у борби за истину и раскринкавању лажи и манипулација људским умом…!

Што се тиче електронских медија у нашој Србији, ту влада тотални медијски „мрак“, то је свима јасно…! Али ипак… у том мраку има „зрачка светлости“ у виду радија и другог програма Радио Београда и емисије која се зове…

АТЛАНТИС

А ту емисију уређује и води госпођа Биљана Ђоровић. Емисија иде сваке недеље у 17 чсова. и траје сат времена…. Почните да слушате ту емисију, јер она је „храна“ за душу и разбиструје ум том изманипулисаном, и надасве пониженом човеку и даје му шансу и снагу да прогледа…!“

Господине Тијанићу, верујемо да сте доследан човек и да оно што кажете, а поготову што јавно изговорите, нису празне речи и зато, у име слушаоца Атлантиса, апелујемо на вас и молимо вас да ту доследност покажете на делу и спречите укидање ове драгоцене емисије.која служи на част РТС-у и медијском простору Србије.

Овим гестом ћете задужити многобројне слушаоце Атлантиса, а то су управо људи из породичне микроситуације о којима сте говорили и чија имена сте тражили.Они вам то никад неће заборавити. Немојте се оглушити о њихов глас. Наши најбољи о којима говорите у тексту су на медијима у Србији маргинализовани и прећутани. Не дозволите да се они малобројни, какав је бриљантни новинар Биљана Ђоровић, аутор емисије Атлантис укидају и забрањују.

The Петиција против укидања радио емисије Атлантис petition to Директору РТС-а Александру Тијанићу was written by Јовановић Небојша and is in the category Media Issues at GoPetition.