#Media Issues
Target:
Врятувати від закриття студію "Майдан Свободи"
Region:
Ukraine
Website:
www.facebook.com

У 2007 році в Харкові була створена студія "Майдан Свободи". Це була єдина телепрограма в Харкові, наживо транслювала прес-конференції та “круглі столи” в ефірі двох місцевих телеканалів. Жодних акредитаці, жодних перепон для роботи журналістів, які так же наживо могли задавати запитання гостям прес-центру і отримувати від них відповіді. У такому режимі, розвиваючи ідеї громадського телебачення, провели сотні ефірів. Крім цього “Майдан Свободи” був практично єдиним майданчиком у Харкові, на якому могли зустрічатися представники різних громадських організацій та політичних партій і вільно висловлювати перед телеглядачами свої позиції.

Сьогодні було прийнято рішення про припинення діяльності студії. Ми, що нижче підписалися хочемо підтримати відкрите звернення до власника телеканалу А/ТВК, в складі якого існувала студія, Арсена Авакова:

Шановний Арсене Борисовичу!

Громадскість Харківщини стурбована закриттям творчої студії "Майдан Свободи". Протягом багатьох років незалежності нашої держави, українська громада Харківщини не мала можливості донести свою позицію до мешканців нашого регіону за допомогою телебачення. Та лише з появою прес-центру «Майдан Свободи» свідомі українці Харкова дістали змогу побачити на телеекрані політичних, громадських, та культурних провідників української нації.

Саме завдяки прес-центру «Майдан Свободи» багато харків`ян, що перебувають у інформаційному вакуумі відкрили для себе історичну правду, зокрема ті сторінки історії, що нині використовуються різними політичними силами у своїх технологіях, заради маніпуляції свідомістю громадян. (за весь час існування «Майдану Свободи» у висвітленні подібних тем не було прив`язки до жодних політичних сил, що давало можливість оперувати виключно фактами).

Обговорення наживо проблематики української культури та мистецтва в умовах тотального зросійщення харківського телеефіру ставало можливим лише за допомогою «острівця Майдан Свободи».

Крім того, за допомогою прес-центру, телевізійна аудиторія мала змогу дістати правдиву та нецензуровану інформацію стосовно гострих соціально-економічних проблем нашого регіону. Для творчого колективу завжди були символом - неупередженість, незаангажованість, відкритість, чесність. Основною метою була свобода слова, що в теперішній нелегкий для держави час опинилася під загрозою.

Знаючи Вас, як принципову та послідовну людину, що завжди сповідувала демократичні, європейські цінності, шляхетну особу високої культури, прохаємо надати можливу необхідну підтримку творчій студії «Майдан Свободи» задля порятунку українського телепростору.

GoPetition respects your privacy.

The Врятуймо "Майдан Свободи"! petition to Врятувати від закриття студію "Майдан Свободи" was written by Олександр Бахтін and is in the category Media Issues at GoPetition.