#Education
Target:
Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης/Minister of Education
Region:
Greece

Στο Νόμο 4009/2011 «Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων» (ΦΕΚ 195Α΄/6-9-2011), στο άρθρο 80 παράγραφος 10 αναφέρεται ότι:

«Από το ακαδηµαϊκό έτος 2012-2013 δεν χορηγούνται δωρεάν έντυπα διδακτικά συγγράµµατα σε φοιτητές που παρακολουθούν πρόγραµµα σπουδών για τη λήψη δεύτερου πτυχίου».

Θεωρούμε πως η παραπάνω απόφαση απαξιώνει την έννοια της Δωρεάν Παιδείας και αποτελεί τροχοπέδη στη δια βίου μάθηση.

Οι φοιτητές που έχουν επιλέξει να κάνουν δεύτερο πτυχίο το κάνουν καθαρά κατ'επιλογή, κάτω από δύσκολες συχνά συνθήκες, δουλεύοντας ή έχοντας οικογένεια, ακόμα όντας και άνεργοι. Παρόλα αυτά αγαπούν τη μάθηση και τα βιβλία. Ειδικά την εποχή αυτή,κατά την οποία βιώνουμε βαθιά οικονομική κρίση, η παροχή δωρεάν συγγραμμάτων για την ολοκλήρωση των σπουδών μας θεωρείται απαραίτητη!

Τονίζουμε την ανάγκη για τόνωση της Παιδείας με σκοπό τη βελτίωση και όχι την καταρράκωση της ποιότητας της, με βασικό γνώμονα τις ανάγκες των φοιτητών.

Ζητάμε την υπογραφή σας για την άρση της άδικης αυτής απόφασης. Όλοι μαζί μπορούμε να πιέσουμε και να διεκδικήσουμε!

GoPetition respects your privacy.

The Χορήγηση δωρεάν διδακτικών συγγραμμάτων σε φοιτητές 2ου πτυχίου. petition to Υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης/Minister of Education was written by fbo and is in the category Education at GoPetition.