#Law Reform
Target:
Όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα
Region:
GLOBAL
Website:
www.facebook.com

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη σύγχρονη Ελλάδα είναι η ατιμωρησία που ξεκινά από τα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής ζωής του τόπου. Πολιτικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις διαφθοράς δεν υφίστανται τον έλεγχο της δικαιοσύνης οχυρωμένα πίσω από νόμους που τα ίδια δημιούργησαν για να τον αποφύγουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποπομπή προσώπων που η συλλογική συνείδηση έχει καταδικάσει από το δημόσιο βίο. Στην παρούσα συγκυρία ο απλός πολίτης έχει τη μοναδική ευκαιρία να εκβιάσει τον πολιτικό κόσμο να δεσμευτεί προεκλογικά για σαφή μέτρα με ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση του δημόσιου βίου.

Αναθεώρηση της Ελληνικής νομοθεσίας που επιτρέπει τη συγκάλυψη σκανδάλων και την ατιμωρησία των ενόχων λόγω παραγραφής με αναδρομική ισχύ, ακόμη και αν αυτό απαιτήσει την αναθεώρηση του Συντάγματος ή τη διενέργεια Δημοψηφίσματος. Επιπλέον έλεγχος και φορολόγηση των περιουσιών, που αποκτήθηκαν από πολιτικά πρόσωπα, τα τελευταία τριάντα χρόνια αλλά και αναδρομικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων, που απέκτησαν όσοι διετέλεσαν βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, γενικοί γραμματείς και σύμβουλοι υπουργείων, διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και διαχειριστές Οργανισμών δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, καθώς και οι σύζυγοι και οι συγγενείς αυτών α΄ βαθμού, από το έτος 1981 μέχρι σήμερα και φορολόγηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων, εφόσον δεν δικαιολογείται η απόκτησή τους.

GoPetition respects your privacy.

The Εξυγίανση του δημοσίου βίου. petition to Όλα τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα was written by Dimitrios Ioannidis and is in the category Law Reform at GoPetition.