#Education
Target:
Βουλή των Ελλήνων, Υπουργείο Παιδείας, ΟΛΜΕ
Region:
Greece

Θα περίμενε κανείς, και είναι ελπίδα πολλών Ελλήνων πολιτών, ότι η κοινωνικοοικονομική κρίση που διερχόμαστε πάρα τις δυσκολίες θα μπορούσε να αποτελέσει αφετηρία για την επίλυση προβλημάτων και αδικιών του παρελθόντος. Αυτό θα περίμενε κάνεις και από το ενιαίο μισθολόγιο, ότι θα πετύχει μία πιο δίκαιη και ίση μισθολογική μεταχείριση όσων εργάζονται στο δημόσιο τομέα. παρά τις μειώσεις των μισθών που επιφέρει.

Με την ανακοίνωση όμως της κατάταξης στο ενιαίο μισθολόγιο των εκπαιδευτικών αλλά και γενικότερα όλων των υπαλλήλων, διαπιστώσαμε ότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη τα επιπλέον χρόνια σπουδών όσων κατέχουν πτυχίο πενταετούς διάρκειας (Γεωπόνοι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Καλών Τέχνων κ.α.) ή εξαετούς διάρκειας (Γιατροί). Δεν αναγνωρίζονται έτσι τα επιπλέον προσόντα και ο επιπλέον κόπος σπουδών αυτών των εργαζόμενων. Αυτή η άδικη αρχική κατάταξη των υπαλλήλων δημιουργεί ένα αίσθημα αδικίας και αποτελεί μειονέκτημα για την μελλοντική αξιολόγηση και εξέλιξη των υπαλλήλων. Μάλιστα η άνιση μεταχείριση των συγκεκριμένων εργαζομένων γίνεται μεγαλύτερη, αν ληφθεί υπόψη η ειδική μεταχείριση άλλων ομάδων υπάλληλων.

Έτσι ενώ από τη μία μεριά καταργούνται παλαιότερες νομοθετικές διατάξεις, σύμφωνα με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί 5ετούς φοίτησης ΑΕΙ και 6ετούς φοίτησης έχουν 1 και 2 αντίστοιχα εισαγωγικά κλιμάκια περισσότερα από τους 4ετούς, από την άλλη πριμοδοτούνται οι απόφοιτοι των ΤΕΙ, των ΚΑΤΕΕ, των ωδείων και της ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ. Με τη διευκρινιστική εγκύκλιο με αριθμό 134780/Δ2/30-11-2011 του Υπουργείου παιδείας όλοι οι εκπαιδευτικοί είτε με 2 χρόνια σπουδές, είτε με 3, είτε με 4, είτε με 5, είτε με 6, είναι όλοι στην κατηγορία ΠΕ πράγμα που δεν ισχύει σε άλλα υπουργεία. Επίσης για τους αποφοίτους της ΑΣΕΤΕΜ - ΣΕΛΕΤΕ αναγνωρίζονται τα χρόνια σπουδών ως προϋπηρεσία κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε καμιά άλλη σχολή όπως π.χ το παιδαγωγικό ή των των νηπιαγωγών που είναι και αυτές προσανατολισμένες 100% στην εκπαίδευση.

Μάλιστα η παραπάνω εγκύκλιος δικαιολογεί την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο των αποφοίτων ΤΕΙ εκπαιδευτικών αναφερόμενος στα άρθρα 12 έως 14 του Ν1566/1985 . Αφού λοιπόν για την κατάταξη των από ΤΕΙ εκπαιδευτικών ακολουθούμε τον Ν. 1566/1985 γιατί να μην ακολουθούμε τον ίδιο νομό για την κατάταξη και των από ΑΕΙ εκπαιδευτικών, στο άρθρο 14 του οποίου αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί με 5 ή 6 χρόνια σπουδές πριμοδοτούνται με εισαγωγικά κλιμάκια.

Υπάρχει λοιπόν στο νέο βαθμολόγιο-μισθολόγιο υποβιβασμός των υπαλλήλων με 5ετή ή 6ετή φοίτηση σπουδών σε ΑΕΙ; Αποτελεί αυτό παραβίαση της Ισοτιμίας, Ισονομίας και εξέλιξης πολιτών ανάλογα με τα προσόντα τους στο νέο βαθμολόγιο - μισθολόγιο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους; Ο νόμος 1566/1985 ισχύει μόνο για τους από ΤΕΙ εκπαιδευτικούς και όχι για τους από ΑΕΙ;

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει το Σύνταγμα και τους Νόμους περί ισότητας των πολιτών και να διορθώσει την αδικία στην κατάταξη στο νέο μισθολόγιο των 5ετούς και 6ετούς φοίτησης ΑΕΙ εκπαιδευτικών, με προσθήκη 2 και 4 αντίστοιχα επιπλέον ετών στην εισαγωγική κατάταξή τους, δηλαδή να τους παρασχεθούν 1 και 2 αντίστοιχα κλιμάκια.

Στη συνέχεια ας θεσπιστεί ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης που θα ανταμείβει όσους εργάζονται με ζήλο, υπευθυνότητα και γνώση ώστε να επικρατήσει στην εκπαίδευση το αίσθημα δικαίου που το υπουργείο παιδείας καταστρατηγεί.

09/01/2012, Οι θιγόμενοι εκπαιδευτικοί πενταετούς και εξαετούς φοίτησης.

GoPetition respects your privacy.

The ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕ ΠΕΝΤΑΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΕΤΕΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ petition to Βουλή των Ελλήνων, Υπουργείο Παιδείας, ΟΛΜΕ was written by Εκπαιδευτικοί 5ετούς & 6ετούς φοίτησης and is in the category Education at GoPetition.