#History
Target:
Ελληνικό Κοινοβούλιο
Region:
Greece

Με αφορμή τη συμπλήρωση το 2019, των 100 χρόνων από τη δεύτερη και πιο σκληρή φάση της Γενοκτονίας που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός, κατέθεσα πρόταση με επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής, το Ελληνικό Κοινοβούλιο ανήμερα της 19ης Μαΐου για το έτος 2019, να προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση και να φωτιστεί με δύο χρώματα.

Το κόκκινο και το μαύρο. Κόκκινο για το αίμα των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και μαύρο για το πένθος.

Θεόφιλος Κωτσίδης

www.e-Pontos.gr

Ιστορία - Παράδοση - Πολιτισμός

Η επιστολή η οποία στάλθηκε στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Ν. Βούτση.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

όπως γνωρίζετε, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, η Βουλή των Ελλήνων αναγνωρίζει και ψηφίζει ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» με το Νόμο 2193/1994 ΦΕΚ Α' 32.

Το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έχει αποδειχθεί πια επιστημονικά με τα αρχειακά τεκμήρια που αποκάλυψαν οι έρευνες. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τις Γενοκτονίες (International Association for Genocide Scholars, IAGS) εξέδωσε το 2007 το ψήφισμα με το οποίο αναγνωρίζει το διαπραχθέν έγκλημα της Τουρκίας στους προαναφερθέντες λαούς.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για το έγκλημα της Γενοκτονίας ενάντια στους Έλληνες του Πόντου, είναι επαρκή για να χαρακτηριστεί το έγκλημα ως γενοκτονία, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις που έθεσε η Συνθήκη του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας το 1948.

Η συνεχιζόμενη άρνηση του εγκλήματος της Γενοκτονίας από το σύγχρονο τουρκικό κράτος είναι προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη σας στην έκθεση: «Πόντος: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη» του ομ. καθηγητή Ιστορίας Κων. Φωτιάδη και όλα όσα καταμαρτυρούν τα σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα που είδατε, την ευαισθησία σας σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, θα ήθελα να σας προτείνω το Ελληνικό κοινοβούλιο να προχωρήσει σε μία συμβολική κίνηση και να φωτιστεί με δύο χρώματα, ανήμερα της 19ης Μαΐου, αρχής γενομένης από τις 19 Μαΐου 2019.

Να φωτιστεί με το κόκκινο και το μαύρο χρώμα. Κόκκινο για το αίμα των 353.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας και μαύρο για το πένθος.

Αναμένοντας την απάντησή σας.

Με τιμή.

Θεόφιλος Κωτσίδης
Ιδρυτής και Διαχειριστής
www.e-Pontos.gr

GoPetition respects your privacy.

The Ελληνικό κοινοβούλιο: Να φωτιστεί στις 19 Μαΐου 2019 με κόκκινο και μαύρο χρώμα. petition to Ελληνικό Κοινοβούλιο was written by Theophilos Kotsidis and is in the category History at GoPetition.

Petition Tags

genocide Pontos