#Civil Rights
Target:
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Region:
Greece
Website:
www.antiracismfascism.org

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Η μάχη για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην ιθαγένεια των παιδιών και του δικαιώματος στην ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές βρίσκεται στο κέντρο της αντιπαράθεσης με το ρατσισμό που διεκδικεί να επιβάλει με την συνδρομή της πλειοψηφίας του ΣτΕ το βαθιά αντιδραστικό δίκαιο του αίματος. Η συγκρότηση μετώπου ΝΔ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής δεν νομιμοποιείται να φέρει να στη Βουλή νομοσχέδιο τέτοιας κατεύθυνσης.

Δεν πρέπει να αφήσουμε το παραμικρό περιθώριο για ένα συμβιβασμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε επιλογές που οδηγούν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αντίθετα, διεκδικούμε την αλλαγή στη κατεύθυνση της κατάργησης κάθε αποκλεισμού για το δικαίωμα στην ιθαγένεια όπως αυτοί που επέβαλε ο Νόμος Ραγκούση επιδιώκοντας να κερδίσει την ανοχή και τη συναίνεση του ΛΑΟΣ στη ψήφιση του νόμου 3838/2010. Η σύνδεση του δικαιώματος με την νομιμότητα των γονέων είναι παράλογη ενώ η σύνδεση της ανανέωσης των αδειών παραμονής με τα ένσημα όταν η ανεργία έχει φτάσει στο 30% μεγαλώνει τη ζώνη των μεταναστών χωρίς χαρτιά.

Σας καλούμε να στηρίξετε την καμπάνια της ΚΕΕΡΦΑ και Κοινοτήτων μεταναστών που καλούν σε Πανελλαδική μέρα με συλλαλητήρια στις 30 Μάρτη, όπως επίσης και μέρα δράση ΜΕΣΑ στα σχολεία στις 21 Μάρτη με αφορμή τη μέρα του ΟΗΕ κατά των ρατσιστικών διακρίσεων.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου για την ιθαγένεια και τη ψήφο των μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές μας επιστρέφει πίσω ολοταχώς στο δίκαιο του αίματος. Είναι μια απαράδεκτη οπισθοδρόμηση.

Η Νέα Δημοκρατία προωθεί την αναθεώρηση του νόμου 3838/2010 προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου αποκλεισμού.

Πιστεύουμε ότι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των μεταναστών και των παιδιών τους δεν μπορούν να σφαγιάζονται στο όνομα άκαρδων, ρατσιστικών και αντιδραστικών προσεγγίσεων όπως αυτές που εξέφρασε η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πρέπει επιτέλους να γυρίσουμε τη πλάτη στις ρατσιστικές επιλογές των κυβερνήσεων που χρεοκόπησαν και απειλούν να οδηγήσουν σε νέο απαρτχάιντ στη καρδιά της Ευρώπης.

Δεν μπορεί να είναι προϋπόθεση η νομιμότητα των γονέων για το δικαίωμα στην ιθαγένεια των παιδιών που γεννιούνται η σπουδάζουν στη χώρα μας και δεν γνωρίζουν καν την χώρα καταγωγή των γονιών τους! Δεν έχουν ευθύνη τα παιδιά για το πώς οι μετανάστες γονείς τους ήρθαν στην χώρα διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στον Έβρο και το Αιγαίο. Οι αλλαγές χρειάζεται να άρουν τους άδικους αποκλεισμούς.

Όμως ακόμη και αν παραμείνει ως έχει ο νόμος Ραγκούση πάλι ο αποκλεισμός θα διευρύνεται εξ αιτίας της μαζικής ανεργίας αφού χιλιάδες μετανάστες χάνουν τις άδειες παραμονής διότι η ανανέωση τους εξαρτάται από τα ένσημα που τους ζητούνται ως προϋπόθεση. Χωρίς την νομιμοποίηση των μεταναστών και τη κατοχύρωση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, των κοινωνικών, των πολιτικών, των θρησκευτικών, ο αποκλεισμός θα μεγαλώνει.

Αυτές οι πρωτοβουλίες της ΝΔ εντάσσονται στις πολιτικές που υιοθετούν την ατζέντα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Με τις πολιτικές του ρατσισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της FRONTEX, των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας και των απελάσεων ανοίγουν το δρόμο στις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τους μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των μεταναστών να ορθώσουμε ασπίδα αλληλεγγύης για το αυτονόητο δικαίωμα στην ιθαγένεια όλων των παιδιών και την νομιμοποίηση των μεταναστών.

GoPetition respects your privacy.

The ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ petition to ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ was written by Petros Constantinou and is in the category Civil Rights at GoPetition.