#Roads & Transport
Target:
Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών
Region:
Greece
Website:
www.thasiakienosi.gr

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια με έγγραφά της στις αρμόδιες Αρχές της χώρας την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου που έχει συντελεστεί με τη σημαντική μείωση των δρομολογίων και την παντελή έλλειψη δρομολογίων τις Κυριακές κατά τους χειμερινούς μήνες (Δεκέμβριο - Μάρτιο) καθώς και τη μείωση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Λιμένα - Κεραμωτής.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι Θάσιοι του Νότιου και Κεντρικού τμήματος του νησιού υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέσω της πορθμιακής γραμμής Θάσου - Κεραμωτής και να φτάνουν στην Καβάλα με αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο. Επίσης, η κατάργηση του πρωινού δρομολογίου των 07.00 από Λιμένα προς Κεραμωτή, το οποίο εξυπηρετούσε τους Θάσιους μαθητές που φοιτούν στο Λύκειο Χρυσούπολης τους υποχρεώνει να χρησιμοποιούν το δρομολόγιο των 06.15. Εξίσου, μεγάλο πρόβλημα αποτελεί και η μη ύπαρξη βραδινού δρομολογίου από την Κεραμωτή προς τη Θάσο, με ανταπόκριση στο νυχτερινό αεροπορικό δρομολόγιο από Αθήνα προς Χρυσούπολη.

Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους κατοίκους τρίτης ηλικίας του νησιού, τους Θάσιους σπουδαστές στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καβάλας και της Χρυσούπολης ή τον ΟΑΕΔ και τέλος θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Για όλα τα παραπάνω το Διοικητικό Συμβούλιο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας, εκπροσωπώντας τα μέλη του συλλόγου, αλλά και το ευρύ επιβατικό κοινό της Θάσου και της Καβάλας, ξεκίνησε διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση τών πορθμειακών γραμμών Καβάλας – Πρίνου και Λιμένα - Κεραμωτής.

Όλοι οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, καλούμε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να λάβει υπόψιν του τα ουσιώδη προβλήματα που δημιουργούνται από την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών Καβάλας - Θάσου και Θάσου - Κεραμωτής και να αυξήσει τα δρομολόγια και στις δύο πορμειακές γραμμές.

Συγκεκριμένα, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, από το Δεκέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014, αιτούμαστε να γίνονται τέσσερα (4) δρομολόγια τις καθημερινές και δύο (2) τις Κυριακές στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας - Θάσου, να επαναλειτουργήσει το δρομολόγιο των 07.00 στην πορθμειακή γραμμή Λιμένα - Κεραμωτής και να ξεκινήσει τη λειτουργία του ένα δρομολόγιο με ανταπόκριση στο νυχτερινό αεροπορικό δρομολόγιο από Αθήνα προς Χρυσούπολη.

GoPetition respects your privacy.

The Διαμαρτυρια για την υποβάθμιση των πορθμειακών γραμμών Καβάλας-Θάσου και Θάσου-Κεραμωτής petition to Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών was written by Θασιακή Ένωση Καβάλας and is in the category Roads & Transport at GoPetition.