#National Affairs
Target:
Greece
Region:
Greece
Website:
dimopsifismatora.wordpress.com

Εμείς οι Δημοκρατικοί πολίτες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενοδηλώνουμε την αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή απεμπολεί τα ύψιστα δίκαια του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.

Για το λόγο αυτό ζητούμε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την κύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο κυρίαρχος ελληνικός λαός γι’ αυτήν. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ να έχουν ήδη εκφραστεί με δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας και να μην παρέχεται το αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, το θέμα αυτό είναι εθνικό και συγχρόνως θέμα δημοκρατίας.

Η διενέργεια του δημοψηφίσματος πρέπει να προηγηθεί της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, ώστε η επίσημη θέση του ελληνικού κράτους, να διαθέτει νομιμοποίηση θεμελιωμένη στη συναίνεση του ελληνικού λαού.

GoPetition respects your privacy.

The Δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών petition to Greece was written by Anonymous and is in the category National Affairs at GoPetition.