#Politics
Target:
schools
Region:
Greece
Website:
www.stasivyrona.gr

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με την συγχώνευση σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λειτουργούν σε ενιαίο χώρο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Ταυτόχρονα προωθείται η ρύθμιση που αφορά τον μέγιστο αριθμών μαθητών ανά τμήμα και είναι 30 για την δευτεροβάθμια και 25 για την πρωτοβάθμια.

Οι πληροφορίες για το Βύρωνα , που προέρχονται απο στελέχη της εκπαίδευσης μιλάνε για συγχώνευση 1ου-2ου Γυμνασίου, 1ου-2ου Λυκείου, κατάργηση του 5ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, μόνο για την δευτεροβάθμια.

Οι προτεινόμενες αλλαγές δημιουργούν πολύ σοβαρά παιδαγωγικά, κοινωνικά και εργασιακά προβλήματα και βρίσκουν αντίθετα όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η «ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ» απορρίπτει τα σχέδια αυτά που υποβαθμίζουν το δημόσιο σχολείο, συμπαραστέκεται στην εκπαιδευτική κοινότητα και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να πρωτοστατήσουν, στην ανάπτυξη κινήματος που θα ματαιώσει τα σχέδια αυτά.

Καλούμε επαιδευτικούς – γονείς – μαθητές - φορείς να απαιτήσουν.

- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

- ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ 25 ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ 20 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ.

- ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ.

- ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ.

GoPetition respects your privacy.

The ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ petition to schools was written by Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα and is in the category Politics at GoPetition.