#Consumer Affairs
Target:
ZAMP nema pravo na novac gradjana
Region:
Croatia
Website:
mreza-telemah.com

Svi gradjani placju nevidljive namete (ima ih preko dvjesto). Jedan od njih - naknadu za autorska prava glazbenika - svakodnevno placamo udruzi gradjana-Hrvatskom drustvu skladatelja-za zastitu muzickih autosrkih prava (HDS-ZAMP). Namet placamo kad sjedimo u kaficu, na pogrebu, na maturalnoj veceri, na sajmu, plazi,... Sustav cak pretpostavlja da su gradjani lopovi-namet za autorska prava moraju platiti pri kupnji CD-a, DVD-a, USB-a ili racunala jer se pretpostavlja da ce na njega ilegalno snimiti glazbu.

Ti nameti iznose od osam lipa do 160 kuna. Istovremeno, ne zna se kuda tocno odlazi novac iz ZAMP-ovog budeta kojega su napunili gradjani. Svi autori, posebice strani, ne dobivaju novac za svoje pjesme izvedene u Hrvatskoj.

Trazimo da autorska prava glazbenika naplacuje drzavna institucija a ne udruga gradjana (HDS ZAMP), te da se odrede jasni iznosi naknada.

GoPetition respects your privacy.

The Jasna naplata autorskih prava glazbenika petition to ZAMP nema pravo na novac gradjana was written by Xena and is in the category Consumer Affairs at GoPetition.

Petition Tags

ZAMP