#Environment
Target:
Vlaamse Regering
Region:
Belgium
Website:
www.groen.be

Achtergrond Informatie:

Ik ben tegen de plannen van de Vlaamse Regering voor de verbreding van de Brusselse ring, zoals ze nu voorliggen. Ik protesteer ook tegen het feit dat de verbreding van de Brusselse ring eenzijdig wordt voorgesteld als een toverformule voor het oplossen van de mobiliteitsproblemen.

Ik betreur dit eerst en vooral omdat het niet waar is: tal van experten verklaren dat dit hoogstens een tijdelijke oplossing is. Het is integendeel een garantie op meer verkeer.

Ik betreur dit ook omdat het niet de enige oplossing is en omdat duurzamere alternatieven onvoldoende onderzocht zijn - laat staan uitgetest zijn - alvorens over te gaan tot een dergelijke megalomaan project met een aantal niet te overziene nefaste gevolgen voor het milieu en voor de inwoners van de betrokken gemeenten. Ook deze gevolgen zijn niet of nauwelijks in kaart gebracht.

Ik betreur dit omdat de communicatie rond dit project door de overheid eenzijdig en zelfs misleidend gevoerd wordt: het moment waarop de plannen kunnen ingekeken worden valt niet toevallig tijdens de vakantie. De plannen worden in afzonderlijke delen en fases voorgesteld, terwijl het ondenkbaar is dat een eerste fase uitgevoerd zou worden en een volgende fase niet. Op deze manier minimaliseert men de impact van het geheel en legt men in de eerste fase vooral de nadruk op de positieve gevolgen voor het hele land. Men creëert op die manier een gunstig draagvlak bij de gewone automobilist, terwijl de bijkomende ruimte vooral opgesoupeerd zal worden door bijkomend vrachtverkeer, onder andere van en naar bijkomende bedrijventerreinen in de rand.

Om al deze redenen wil ik de huidige plannen een halt toeroepen, en verzoek ik de Vlaamse Regering uitdrukkelijk om de plannen te herzien, en eenzelfde megalomane investering te doen in duurzamere alternatieven die zowel de mobiliteit van een moderne hoofdstad, als de bewoners te goede komen.

Ondergetekende:

The Petitie voor duurzame mobiliteit, en tegen de verbreding van de Brusselse Ring petition to Vlaamse Regering was written by klaas delrue and is in the category Environment at GoPetition.