Αναχώρησε γύρω στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης από το λιμάνι της Λάρνακας το υπό ελληνική σημαία σκάφος «Αρίων», το οποίο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια προς τον αποκλεισμένο παλαιστινιακό πληθυσμό στη Λωρίδα της Γάζας. Ο απόπλους του σκάφους που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια του κινήματος «Ελεύθερη Γάζα» κατέστη δυνατός αφότου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επιδιόρθωσης του πλοίου, το οποίο είχε αναγκαστεί τη Δευτέρα να επιστρέψει εσπευσμένα στη Λάρνακα λόγω βλάβης λίγες ώρες μετά την αναχώρησή του.

Στο πλοίο «Αρίων, Spirit of Humanity» επιβαίνουν ακτιβιστές, γιατροί και δημοσιογράφοι.

Λόγω διαδικαστικών προβλημάτων και επαγγελματικών υποχρεώσεων τα μισά από τα 29 μέλη της αποστολής αποχώρησαν, ανάμεσά τους η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η αποστολή είναι απολύτως ειρηνική και δεν απειλεί κανέναν και σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ασφάλεια του πλοίου και των επιβαινόντων, όχι μόνο γιατί έχει την υποχρέωση, αλλά και για να δείξει ότι η Μεσόγειος μπορεί να είναι μία θάλασσα ειρήνης.

Οι διοργανωτές της αποστολής ζητούν την υποστήριξη της κοινής γνώμης μέσω υπογραφής και αποστολής στην Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ελλάδα ενός κειμένου στο οποίο διατυπώνεται το αίτημα να καταπλεύσει το πλοίο ασφαλές στη Γάζα και να μην παρεμποδιτεί η ανθρωπιστική αποστολή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υπογράψουν ηλεκτρονικά το κείμενο στην εξής διεύθυνση: http://www.gopetition.com/online/24476.html

* Ισραηλινά πολεμικά πλοία διέταξαν το ιρανικό πλοίο που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους στη Γάζα να εγκαταλείψει την περιοχή. Το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 45 μιλιών από τη Γάζα και δέχεται προειδοποιήσεις να εγκαταλείψει την περιοχή.

Source: Aegean Times