#Politics
Target:
Πολιτικοί αρχηγοί
Region:
Greece

Η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς. Η κατάσταση στο εσωτερικό γίνεται διαρκώς και λιγότερο διαχειρίσιμη, το ίδιο και οι σχέσεις με τους εταίρους μας.

Το βάρος της κρίσης είναι τέτοιο που απαιτείται επειγόντως η επίτευξη εθνικής συναίνεσης.

Διακυβεύονται τα πιο σημαντικά κεκτημένα της μεταπολίτευσης: η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και στον κεντρικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ζητάμε από τους πολιτικούς αρχηγούς, κυρίως των δύο κομμάτων εξουσίας, να στηρίξουν υπερκομματική Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας από προσωπικότητες, κυρίως όχι ενεργούς πολιτικούς, που γνωρίζουν τι χρειάζεται να γίνει, και δεν υπολογίζουν πολιτικό κόστος. Εθνικής Σωτηρίας και όχι Εθνικής Ενότητας (ή Συνασπισμού) γιατί δεν θα είναι αποτελεσματική αν βασιστεί σε πολιτικούς που ενδιαφέρονται για επανεκλογή.

Υπογράψτε και ζητήστε και από τους φίλους σας να υπογράψουν κι αυτοί.

Θέλουμε κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας που θα στηριχθεί από την Βουλή και θα αναλάβει:
- να γλιτώσει το κράτος από την χρεωκοπία,
- να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας στους εταίρους,
- να διατηρήσει τα κεκτημένα του Ευρώ και της συμμετοχής στον κεντρικό πυρήνα της ΕΕ, και
- να ανατάξει την Ελληνική Οικονομία το ταχύτερο δυνατόν, με τα λιγότερο επώδυνα δυνατά μέτρα και την μέγιστη δυνατή κοινωνική δικαιοσύνη.

Θέλουμε να στελεχωθεί, όχι αναγκαστικά από κομματικά σας στελέχη αλλά, από υπερκομματικές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, ικανά πρόσωπα μεγάλου κύρους, γνώσεων και εμπειρίας, που θα πιστεύουν βαθιά στους στόχους και δεν θα υπολογίζουν το βαρύ πολιτικό κόστος που απαιτούν οι περιστάσεις. Προσωπικότητες που θα επιλεγούν με διαδικασίες ευρύτατης συναίνεσης, ώστε να απολαμβάνουν της μέγιστης δυνατής αποδοχής μεταξύ των κομμάτων που θα συμφωνήσουν να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Την κρίσιμη αυτή στιγμή βασιζόμαστε στις άμεσες, υπεύθυνες και αποφασιστικές ενέργειές σας.

GoPetition respects your privacy.

The Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας Τώρα! petition to Πολιτικοί αρχηγοί was written by Χρήστος Γεωργιάδης and is in the category Politics at GoPetition.