#National Affairs
Target:
De Belgische media
Region:
Belgium
Website:
www.everyoneweb.com

Genoeg geklaagd, betoogd, friet gegeten en gefeest: tijd voor een volgende stap!

De ‘shame-manifestatie’ in Brussel, de ludieke viering van het wereldkampioenschap regeringsvormen en de frietrevolutie hebben opgeroepen tot meer daadkracht van de politici. Het wordt nu tijd om ze ook verder nog een handje toe te steken door hen een duidelijker zicht te geven op ‘ons, kiesgerechtigde burgers van België’.

Onder het motto ‘meten is weten’ zou het goed zijn om met een grootschalige waardenpeiling na te gaan wat nu eigenlijk de gelijkenissen en verschillen zijn tussen de vier cultuurentiteiten in het kleine België. Wat wil jij voor je cultuurgemeenschap of gewest? Hoe wil jij verder deelnemen aan het democratisch proces?

Door deze peiling mogelijk te maken, kan je meewerken aan het geven van een waardevol cadeau aan de politieke onderhandelaars: inzicht in wie wij, burgers van dit land, echt zijn en wat we echt willen.

En dit inzicht zou de onderhandelaars kunnen helpen zichzelf te overstijgen om tot een aanvaardbare staatshervorming te komen voor deze vier cultuurentiteiten.

Hiervoor hebben we de actieve steun nodig van de media. Zonder de medewerking van de media uit alle delen van dit land, wordt het heel moeilijk zoniet onmogelijk medeburgers uit alle lagen van de bevolking te bereiken en de kosten van het onderzoek te dragen.

Laten we onze verantwoordelijkheid verder opnemen en gezamenlijk een positieve bijdrage leveren ter ondersteuning van zij die wij al meer dan 256 dagen geleden de opdracht hebben gegeven om over onze toekomst te beslissen.

Wij benadrukken dat dit initiatief los staat van enige partijpolitieke of filosofische overtuiging.

Als je er iets voor voelt mee richting te geven aan je toekomst dan vragen wij jou deze petitie te ondertekenen. Alvast bedankt voor je steun.

Joan De Winne

Wij, ondergetekenden van deze petitie, vragen de Belgische media om hun tegenstellingen en commerciële belangen te overstijgen door gezamenlijk een ver doorgevoerde peiling mogelijk te maken. Dit willen we doen aan de hand van de Cultural Transformation Tools van het Barret Values Centre, toegepast en gevalideerd op een zo groot mogelijke sample van de Belgische kiesgerechtigde bevolking.

De resultaten van deze peiling zullen geanalyseerd worden door Mevrouw Else Nollet, sinds 2002 een Gecertificeerd Consultant Cultural Transformation Tools en sinds 2005 een Gecertificeerd Global CTT Trainer. De analyse zal daarna zonder enige vorm van interpretatie overgemaakt worden aan de Belgische media die de resultaten verder kunnen verspreiden aan hun lezers, kijkers of luisteraars al dan niet voorzien van commentaren en opiniestukken.

Verder wensen wij dat de media een grootscheeps publiek debat organiseren over deze resultaten met onze politieke verantwoordelijken.

GoPetition respects your privacy.

The Meten is Weten petition to De Belgische media was written by Joan De Winne and is in the category National Affairs at GoPetition.