- Target:
- بازگرداندن آب به قسمتهای خشک زاینده رود
- Region:
- Iran
- Website:
- www.facebook.com
تمدن ایران مرکزی با زاینده رود شکل گرفت و خشکی آن ادامه حیات شهرهای مرکزی از جمله اصفهان را با تهدیداتی همراه می سازد.
در ماه های اخیر دوباره شاهد خشکی زاینده رود بودیم خشکی که متاسفانه در حال تبدیل به عادت است و ممکن است تصور کنیم زاینده رود فصلی شده است.
این تفکر خطاست و باعث کاهش حساسیتها می شود.
زاینده رود دائمی است و دائمی خواهد ماند.
زایندرود، بستر حیاتبخش شهر و استان اصفهان است که در پرتو حضور آن تمدن عظیمی در این بخش از کشور ایران شکل گرفته و این رودخانه چند سالی است که به دلایل مختلف از جمله برداشتهای بیرویه و تصمیمات غیر کارشناسانه و غیرقانونی، با کمآبی و بحران مواجه گردیده و عمق بحران در دو سال اخیر با خشکی کامل آن نمایانتر شده است.
از مدیران، برنامهریزان و مسئولان مرتبط با این موضوع به طور موکد خواستاریم:
١- قانون استقلال آب استانها که بر اساس منافع کوتاه مدت و بر خلاف اصل ضرورت مدیریت یکپارچه حوضههای آبی تصویب گردیده، موجب ناپایداری حوضه و خسارات طبیعی، اجتماعی و اقتصادی در دراز مدت خواهد بود. لذا قانون مزبور باید لغو و حوضه زایندهرود از زردکوه بختیاری تا تالاب گاوخونی در شرق اصفهان با مشارکت بهرهبرداران، تحت مدیریت واحد قرار گیرد.
٢ - سیستم مدیریت علمی، قوی و قانونمندی برای رودخانه زایندهرود، با پشتیبانی کامل مسئولان استان اعمال گردد.
٣- تخصیص و فروش آب رودخانه زایندهرود، برای مناطق و مصارف جدید پیش از تامین کامل آب، موکداً ممنوع گردد.
٤- حقآبهها و سهمآبههای کشاورزی و شهرها که براساس طومار تقسیم آب زایندهرود و قانون توزیع عادلانه آب به این بخشها تعلق گرفته است، در مدیریت جامع آب در نظر گرفته شود.
٥- در شرایط خشکسالی، تنها مصارف شرب و بهداشت در اولویت قرار گیرد و بقیه مصارف اعم از مصارف شهری، صنعتی، فضای سبز و کشاورزی به یک نسبت کاهش یابد.
٦- الگوی کشت و نوع فضای سبز مناسب توسط کشاورزان و شهرداران رعایت شود.
٧- مرز مشترک استان اصفهان با استان چهار محال و بختیاری که علیرغم اصول متداول و قوانین کشور دوبار در سالهای ١٣٧٠ و ١٣٨٠ به منظور دسترسی به سواحل آبی سد و رودخانه تغییر یافته است، به وضعیت قبل از سال ١٣٧٠ برگردانیده شود.
٨ - مسیر، بستر و حریم رودخانه زایندهرود به طور صحیح و قانونی توسط مدیریت آب استان اصفهان حفاظت و اصلاح شود.
٩ - کمبود شدید آب استان که به طور متوسط بالغ بر ٨٠٠ میلیون مترمکعب در سال میباشد، با اتمام پروژه تونل سوم کوهرنگ و اجرای طرح بهشتآباد در کوتاهترین زمان ممکن جبران شود.
١٠- با توجه به اینکه بالادست زایندهرود و دریاچه پشت سد آن، تامینکننده اصلی آب شرب و بهداشت میلیونها نفر از جمعیت ساکن در حوضه است، هرگونه ساخت و ساز به خصوص تاسیسات آلاینده در این محدوده متوقف شود.
١١- حفاظت از گاوخونی به عنوان پایاب زایندهرود و یک تالاب ثبت شده بینالمللی باید از طریق اختصاص حقآبه مستمر و تضمین شده، مورد توجه قرار گیرد.
You can further help this campaign by sponsoring it
The آب را برای همیشه به زاینده رود بازگردانید petition to بازگرداندن آب به قسمتهای خشک زاینده رود was written by Zayanderud and is in the category Environment at GoPetition.