#Health
Target:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Region:
Greece
Website:
www.psyspirosi.gr

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΘΑΛΠΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΞΕΝΩΝΕΣ, ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΑ)

Mε απόφασή του της 27/7/2011, η οποία βασίζεται στη σχετική τροπολογία που ενέταξε την τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο για τις μεταμοσχεύσεις (που, πλέον, είναι νόμος) ο Υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος αποφάσισε να κατακρατείται από τους περιθαλπόμενους σε δομές και ιδρύματα του δημοσίου ποσοστό της σύνταξής τους που κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος της, από 40 έως 80%.

Ο καταστροφικός χαρακτήρας αυτού του μέτρου είναι περισσότερο από οφθαλμοφανής. Πρόκειται για ένα θανάσιμο χτύπημα για τα πιο αδύναμα και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας, καθώς οι δυνατότητες μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς διαβίωσης εκμηδενίζονται και τα όποια θεραπευτικά πλάνα και προοπτικές για κοινωνική επανένταξη τινάζονται στον αέρα : η λογική ενός τέτοιου μέτρου είναι η λογική του Καιάδα.

Αν, ισχύει ότι ‘ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον σεβασμό που δείχνει και από τον τρόπο που περιθάλπει και φροντίζει τα πιο αδύναμα μέλη της’, τότε πρέπει να πούμε ότι από τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση-εντολοδόχο της τρόικας έχει εξανεμιστεί κάθε έννοια πολιτισμού.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ίδιας της ζωής των πιο αδύναμων και ευάλωτων στρωμάτων αυτής της κοινωνίας είναι υπόθεση όλων μας. Αυτή η Υπουργική απόφαση πρέπει να ανακληθεί εδώ και τώρα.

Όχι στο σφετερισμό των συντάξεων των ασθενών, Η απόφαση του Υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου να κατακρατείται από τους περιθαλπόμενους σε δομές και ιδρύματα του δημοσίου ποσοστό της σύνταξής τους που κυμαίνεται, ανάλογα με το ύψος της, από 40 έως 80%, είναι ένα εξοντωτικό μέτρο για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και γενικότερα τα πιο ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας, των οποίων, μ΄ αυτό τον τρόπο, οι δυνατότητες για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση εκμηδενίζονται, τα όποια θεραπευτικά πλάνα και προοπτικές για κοινωνική επανένταξη τινάζονται στον αέρα και η πολυπλοκότητα των αναγκών τους αντιμετωπίζεται με την λογική του Καιάδα.

Οι χρήστες των υπηρεσιών της λεγόμενης «κλειστής περίθαλψης» υποχρεώνονται εκβιαστικά να πληρώνουν με το υστέρημά τους την περίθαλψή τους σε δημόσια δομή, παρόλο που το ασφαλιστικό τους ταμείο εξακολουθεί να πληρώνει τα νοσήλια. Πρόκειται για μιαν απόφαση παράνομη και αντισυνταγματική, που σηματοδοτεί την πλήρη και οριστική κατάρρευση του όποιου ίχνους ‘κράτους πρόνοιας’ υπήρχε μέχρι τώρα.

Θεωρούμε αυτή την Υπουργική απόφαση ως ανάγλυφη έκφραση της πεμπτουσίας του ‘μνημονίου’ ΕΕ/ΔΝΤ/ΕΚΤ, που στοχεύει σ΄ ολόκληρη την κοινωνία και δείχνει τι μας περιμένει όλους.

Απαιτούμε την άμεση απόσυρσή της και συμπαρατασσόμαστε με όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, τις οικογένειες, τους λειτουργούς ψυχικής υγείας και ολόκληρη την κοινωνία σε μιαν ενεργό αντίσταση και κινητοποίηση, με κάθε μέσο, για την διασφάλιση των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής ενσωμάτωσης όλων αυτών που πλήττονται από αυτό το αποτρόπαιο, ρατσιστικό και φασιστικό μέτρο.

GoPetition respects your privacy.

The Όχι στο σφετερισμό των συντάξεων των ασθενών petition to ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ was written by Καμπάνια ενάντια στην κατακράτηση των συντάξεων and is in the category Health at GoPetition.