#Education
Target:
κ. Μαμούρης Ζήσης
Region:
Greece

Απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση για όλους σε Δημόσια Δωρεάν Εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών αντάξια των προσδοκιών μας. Ζητάμε τη μη εφαρμογή του νόμου Διαμαντοπούλου, που κατακερματίζει το δημόσιο χαρακτήρα του Ελληνικού Πανεπιστημίου. Εμποδίζουμε τη διεξαγωγή των εκλογών των νέων Συμβουλίων Δίοικησης που προστάζει ο νόμος.

*Κατα τη διάρκεια της εβδομάδας, θα συγκεντρώνονται υπογραφές και στο χώρο της σχολής (Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας)

Ψήφισμα από το Δ.Σ. για τις εκλογές ανάδειξης του Συμβουλίου Διοίκησης

Ως Φοιτητικός σύλλογος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, έχουμε δείξει την εναντίωσή μας στο νόμο Διαμαντοπούλου από τη στιγμή της ψήφισής του με καταλήψεις και αγώνες διαρκείας. Παρόμοια στάση έχουν κρατήσει οι περισσότεροι Φοιτητικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα, καθώς και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και η Σύνοδος Πρυτάνεων.

Στις 15 Φλεβάρη ο περίφημος αυτός νόμος, για τον οποίο τόσες αντιδράσεις υπήρξαν από σύσσωμη τη πανεπιστημιακή κοινότητα, παίρνει σάρκα και οστά με τις εκλογές για το Συμβούλιο Διοίκησης.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, εμποδίζοντας με κάθε δυνατό τρόπο τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης που θα οριστικοποιήσει ουσιαστικά την εφαρμογή αυτού του αντιδημοκρατικού νόμου.

Ο Πρόεδρος του τμήματός μας, κ. Μαμούρης Ζήσης, αρνούμενος να συνταχθεί με τις θέσεις του φοιτητικού μας συλλόγου και του Ενιαίου Συλλόγου Διδιασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι ένας από τους υποψήφιους στις εκλογές αυτές, εκλογές που γίνονται μετά από εντολή του υπουργείου χωρίς καμία νομιμοποίηση από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η απόπειρά του αυτή να αποτελέσει μέλος του συμβουλίου διοίκησης, επικουρώντας στην διάλυση του δημόσιου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εναντιώνεται στα συμφέροντα των φοιτητών, της σχολής (πρόγραμμα σπουδών πλέον!) αλλά και συνολικά του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον καλούμε ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

GoPetition respects your privacy.

The Όχι στον αντιδραστικό νόμο Διαμαντοπούλου - Όχι στις εκλογές των Συμβουλίων Δίοικησης στο Π.Θ petition to κ. Μαμούρης Ζήσης was written by Themistoklis Asteris and is in the category Education at GoPetition.