#Government
Target:
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΒΟΥΛΗΣ- ΥΥΚΑ- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
Region:
Greece
Website:
www.facebook.com

Το άρθρο 26 του νομοσχεδίου του υπουργείου υγείας περί ρυθμίσεων θεμάτων της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος που βρίσκεται προς συζήτηση στη βουλή αποτελεί απλά την ταφόπλακα ενός οράματος (της ΕΝΕ) που έχει μετατραπεί την τελευταία 10ετία σε εφιάλτη... με αποκλειστική ευθύνη των ανθρώπων που την διοικούν.

Η προσπάθεια πλήρους χειραγώγησης ενός ολόκληρου κλάδου από ένα μηχανισμό μιας μικρής ομάδας ανθρώπων δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους.

Στην Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων Νοσηλευτών δεν είναι ανανεωμένοι ή εγγεγραμμένοι. Και φυσικά ευθύνες για αυτό μετά από 10 χρόνια έχει η διοίκηση με τις πράξεις και τις δράσεις της που αντί να συσπειρώνουν, διασπούν όλο και περισσότερο τους Νοσηλευτές. Τα παραδείγματα πολλά και η επίσημη κριτική που έχει ασκηθεί και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των πρακτικών των 3 τελευταίων Γενικών Συνδιασκέψεων των Αντιπροσώπων αδιάψευστη πραγματικότητα.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος δεν έχει βρει το ρυθμιστικό της ρόλο ενώ η πλήρης ταύτιση της με συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομοσπονδία την ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ και η αντιπαράθεσή της με όλους τους υπόλοιπους φορείς του χώρου την έχει απαξιώσει στα μάτια χιλιάδων Νοσηλευτών.

Το άρθρο 26 αποτελεί μια προσπάθεια νομιμοποίησης του πλήρους ελέγχου του φορέα από μηχανισμούς. Επιπλέον η προσπάθεια νομιμοποίησης γεγονότων που συνέβησαν στις εκλογές του 2011 αποδεικνύει έστω και με 3 χρόνια καθυστέρηση πως οι φωνές και οι ενστάσεις που ακούστηκαν τότε όχι μόνο είχαν βάση αλλά ήταν ολόσωστες. Όμως κανείς τότε δεν άκουγε...

Η ίδρυση ΚΕΚ σε συνέχεια των προγραμμάτων ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η ΕΝΕ δεν μπορεί με τόσα μέτωπα ανοικτά να αποτελεί προτεραιότητα. Άλλωστε έντονη κριτική έχει ασκηθεί και για τα προγράμματα ΕΣΠΑ που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται.

Τέλος το θέμα του προβαδίσματος για την κατάληψη θέσης ευθύνης στο δημόσιο, δεν αποτελεί θέμα ρυθμίσεων για την ΕΝΕ και πρέπει να λυθεί μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που διέπει τα νοσοκομεία και όλους τους επαγγελματίες υγείας.

Κι όσο για το επιχείρημα που θα ακουστεί περί απόφασης της Γενικής Συνδιάσκεψης των Αντιπροσώπων απλά αναφέρουμε πως: Μια Γενική Συνδιάσκεψη Αντιπροσώπων της ΕΝΕ που αποφάσισε με παρουσία 30 Αντιπροσώπων και που δεν εκπροσωπεί ούτε το 5% του αριθμού των Ελλήνων Νοσηλευτών δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως η πλέον δημοκρατική κι αντιπροσωπευτική τους έκφραση.

Το προτεινόμενο άρθρο 26 για ρυθμίσεις θεμάτων της ΕΝΕ στο νομοσχέδιο:

"Προσαρμογή στο εθνικό δίκαιο της Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των κρατών μελών, ανθρώπινων οργάνων που προορίζονται για μεταμόσχευση - Ρυθμίσεις για την Ψυχική Υγεία και την Ιατρικών Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και λοιπές διατάξεις."

είναι αντιδημοκρατικό, καλλιεργεί τη χειραγώγηση των νοσηλευτών από μηχανισμούς μειοψηφιών, απαξιώνει την περιφερειακή οργάνωση κι εκπροσώπηση, προσπαθεί να νομιμοποιήσει λανθασμένες τακτικές του παρελθόντος και θα οδηγήσει την Ελληνική Νοσηλευτική στο Μεσαίωνα.

Για τους λόγους αυτούς το Άρθρο 26 πρέπει να αποσυρθεί και ζητάμε από το ΥΥΚΑ αλλά και όλα τα κόμματα να αναλάβουν δράσεις για την δημοκρατική λειτουργία και ανάπτυξη του φορέα μας στα πλαίσια του ρυθμιστικού του ρόλου.

GoPetition respects your privacy.

The Οχι Στο Πραξικοπημα Στην Ενωση Νοσηλευτων Ελλάδος petition to ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΒΟΥΛΗΣ- ΥΥΚΑ- ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ was written by Η Νοσηλευτική του Αύριο and is in the category Government at GoPetition.