#Consumer Affairs
Target:
Government of Greece
Region:
Greece
Website:
www.136.gr

Η διαχείριση και το 40% της ΕΥΑΘ Α.Ε., που είναι υπεύθυνη για τη διανομή του νερού της Θεσσαλονίκης πωλείται σε ιδιώτες. Η ΕΥΑΘ Α.Ε. είχε τη τελευταία πενταετία περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ κέρδος, χωρίς καμιά κρατική επιχορήγηση και χωρίς χρέη. Η κερδοφόρα αυτή επιχείρηση πωλείται για ένα ποσό μικρότερο από τα κέρδη της τελευταίας πενταετίας.

Κι όμως, ύστερα από δεκαετίες ιδιωτικοποίησης της ύδρευσης, οι πόλεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο εγκαταλείπουν την ιδιωτική διαχείριση διότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Διότι, η ποιότητα του νερού χειροτέρευσε ενώ τα τιμολόγια αυξήθηκαν δραματικά παντού, όπου ιδιωτικοποιήθηκε το νερό. "Κίνηση 136"

Οι παρακάτω υπογράφοντες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της "Κίνησης 136" καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, να μην πουληθεί η διαχείριση και το 40% της ΕΥΑΘ σε ιδιωτική εταιρεία.

GoPetition respects your privacy.

The ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού της Θεσσαλονίκης petition to Government of Greece was written by Kostas Nikolaou and is in the category Consumer Affairs at GoPetition.

Petition Tags

K 136