#Politics
Target:
all Greeks
Region:
Greece

Η Ελλάδα μπαίνει στον 7ο μνημονιακό χρόνο. Έχει δανειστεί το μεγαλύτερο ποσό που δανείστηκε ποτέ χώρα. Ένα μεγάλο μέρος των δανείων δόθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες, μαθαίνουμε ακόμα και από έγκυρους αναλυτές.

Ένα άλλο μεγάλο ποσό των δανείων δόθηκαν για να καλύψουν θαλασσοδάνεια επιχειρηματιών, ιδιωτών, φίλων και μελών του κομματικού κράτους. Και βέβαια για να σωθούν τα ίδια τα κόμματα.

Ας ξεκινήσουμε από εκεί. Ας σταματήσουμε τη διαδικασία μερικής ή ολικής διαγραφής των δανείων που πήραν τα κόμματα.

Η ΝΔ είχε το 2013 πάνω από 120 εκατομμύρια δανεισμό. Το ΠΑΣΟΚ πάνω από 115 εκ. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκβιαστικά και πήρε 8,5 εκ. ως δάνειο.

Χρέος των ενεργών πολιτών της χώρας είναι να ζητήσει από τα κόμματα και την βουλή να προχωρήσουν σε νόμο με τις ακόλουθες προβλέψεις:

1. Για να συμμετέχει οποιοδήποτε κόμμα στις επόμενες εκλογές πρέπει να εξοφλεί ανά έτος πάνω από το 10% του κεφαλαίου των δανείων του, ώστε σε 10 χρόνια αυτά να έχουν εξοφληθεί πλήρως.

2. Υπεύθυνοι για την εξόφληση των δανείων, σε περίπτωση που δεν παρουσιάσει το κάθε υπόλογο κόμμα μια αξιόπιστη και υλοποιήσιμη πορεία εξόφλησης θα θεωρηθούν όλα τα μέλη του κόμματος που άσκησαν εξουσία κατά τη διάρκεια της περιόδου των δανείων (υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, Διοικητές, ΔΣ ΔΕΚΟ).

Ζητάμε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει τα δάνεια κομμάτων και Μέσων Ενημέρωσης, να καλέσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Σύριζα να δημοσιοποιήσουν τα συγκεκριμένα ποσά δανείων, τις ημερομηνίες που αυτά δόθηκαν, καθώς και το πως ξοδεύτηκαν.

GoPetition respects your privacy.

The Να πληρώσουν οι πολιτικοί τα χρέη των κομμάτων τους petition to all Greeks was written by internet communities and is in the category Politics at GoPetition.