#Health
Target:
Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση ΨΝΑ
Region:
Greece
Website:
18ano.wordpress.com

Το 18άνω δαιμονοποιείται και εμφανίζεται ως κέντρο παρανομίας, όπου θεραπευόμενοι τοξικομανείς κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης της 12 Φλεβάρη ενάντια στο δεύτερο μνημόνιο μετέφεραν «κλοπιμαία» σε ξενώνα της κοινωνικής επανένταξης του 18άνω!

Δύο μήνες μετά από αυτή τη διαδήλωση εμφανίστηκε κάποια αναφορά νοσηλεύτριας προς τη Νοσηλευτική Υπηρεσία του Ψ.Ν.Α. που κοινοποιήθηκε από τη Νοσηλευτική Υπηρεσία και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων προς τη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α., για να ακολουθήσει κατ’ εντολή του Υπουργού η Εισαγγελική έρευνα και η ΕΔΕ με το ερώτημα της «παύσης» κάθε υπευθύνου!

Μ’ αυτό τον τρόπο επιχειρείται να συνδεθεί το έργο της απεξάρτησης με την «υπόθαλψη» από τους θεραπευτές της παραβατικότητας των θεραπευομένων και με την απαξίωση όλων των θεραπευομένων του 18άνω ως «πλιατσικολόγων».

Επιχειρείται να αναχθεί ο σεβασμός στο θεραπευτικό απόρρητο, βασική αρχή της ιατρικής και θεραπευτικής δεοντολογίας σε «όρκο τιμής» που απαιτήθηκε από την επιστημονικά υπεύθυνη για την συγκάλυψη «εγκληματιών». Απαξιώνεται η ίδια η απεξάρτηση και η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων μέσα από ένα «στεγνό» πρόγραμμα και καλλιεργείται στη συνείδηση του κόσμου ότι ο τοξικομανής δεν γίνεται ποτέ καλά και ακόμα και αν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης παραμένει «επικίνδυνο» άτομο. Καλλιεργούνται σκόπιμα εντυπώσεις ότι το 18άνω , η μεγαλύτερη δημόσια μονάδα απεξάρτησης, δεν επιτελεί θεραπευτικό έργο αλλά «υποθάλπει εγκληματίες»!

KATAΓΓEΛΛOYME…

Eμείς που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχεται το 18 ΑΝΩ, η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος Kατερίνα Mάτσα, οι θεραπευτές, οι θεραπευόμενοι και οι απεξαρτημένοι.

Mια μεθοδευμένη επίθεση συκοφαντίας επιχειρεί να παρουσιάσει το 18 Άνω ως «κέντρο παρανομίας και υπόθαλψης εγκληματιών και όχι θεραπείας απεξάρτησης», τη δε επιστημονικά υπεύθυνη ότι συγκαλύπτει «με όρκο» τους «πλιατσικολόγους».

H ιστορία του 18 Άνω, της μεγαλύτερης μονάδας απεξάρτησης του ΕΣΥ, είναι γνωστή. Όπως γνωστό είναι το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο, η συμβολή του στην απεξάρτηση όσο και στα γενικότερα κοινωνικά ζητήματα. Γνωστή μας είναι επίσης η καθοριστική συνεισφορά της Kατερίνας Mάτσα, το επιστημονικό και κοινωνικό της έργο, η συμβολή της στη δημιουργία «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης, στα πλαίσια του δημόσιου και δωρεάν συστήματος Yγείας.

Θεωρούμε πως η επίθεση συκοφαντίας και στιγματισμού σπιλώνει επίσης την τιμή και την υπόληψη των θεραπευτών του 18 Άνω, των θεραπευομένων, των χιλιάδων απεξαρτημένων και των οικογενειών τους, δημιουργώντας κινδύνους να χαθούν ανθρώπινες ζωές.

H επίθεση δεν στοχεύει μόνο το 18 Άνω. Στοχεύει γενικότερα όλα τα στεγνά προγράμματα, τη δημόσια και δωρεάν απεξάρτηση, την αντίσταση στην ποινικοποίηση της θεραπείας, το ιατρικό και θεραπευτικό απόρρητο, τον αγώνα ενάντια στον κοινωνικό ρατσισμό.

Δεν πρέπει να περάσει!

GoPetition respects your privacy.

The Καταγγελία για την επίθεση που δέχεται το 18Ανω. petition to Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση ΨΝΑ was written by 18ANO and is in the category Health at GoPetition.