#Patriotism
Target:
Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού
Region:
Greece
Website:
www.facebook.com

Η Ελληνίδα αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή ξεκίνησε ανασκαφές στην όαση της Σίουα , στην περιοχή της Αιγύπτου το 1989 , παίρνοντας άδειες κατ'ευθείαν από την Αίγυπτο. Η κυρία Λιάνα Σουβαλτζή χωρίς καμία βοήθεια από το ελληνικό κράτος , αλλά με προσωπικά της έξοδα έφτασε σε σημείο να ανακαλύψει ένα τεράστιο μακεδονικό τάφο στην εν λόγω όαση.

Το 1995 η Αιγυπτιακή κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, που πιστοποιούσε την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ωστόσο τα έργα σταμάτησαν, καθώς η ελληνική κυβέρνηση μπήκε εμπόδιο (!) στις ανασκαφές ! Συγκεκριμένα ο τότε πρωθυπουργός Κων/νος Σημίτης επενέβη στο έργο, καθιστώντας αδύνατη τη συνέχιση των ανασκαφών.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι σε συνάντηση της με τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Θεόδωρο Πάγκαλο , ο πρώην υπουργός την ενημέρωσε ότι το όλο θέμα δημιουργούσε έναν "Εθνισμό" κ ότι θα αναπτερωνόταν το φρόνημα των Ελλήνων ! Το έργο έχει σταματήσει έκτοτε , παρά τις απέλπιδες προσπάθειες της σπουδαίας αυτής αρχαιολόγου όλα αυτά τα χρόνια.

Γιατί η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να σταματήσει αυτό το έργο ; Γιατί μπαίνει εμπόδιο στην ανάδειξη του τάφου του μεγάλου αυτόυ Έλληνα ; Γιατί δεν επιτρέπουν τη συνέχιση του έργου , που θα αποδείξει περίτρανα την ελληνικότητα του τεράστιου αυτού στρατηλάτη ; Αυτά είναι τα ερωτήματα που ταλανίζουν τον κάθε Έλληνα κ που απαιτούμε να πάρουμε απαντήσεις από την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικότερα από τη στιγμή που δεν τίθεται οικονομική επιβάρυνση του ελληνικού δημοσίου . Καλούμε όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν στην εξάπλωση της αλήθειας κ ζητούμε την βοήθεια όλων μέσω υπογραφής , ώστε να σταλεί διάβημα στο ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού κ να μας απαντήσει σε όλα αυτά τα ερωτήματα , καθώς και να δώσει το πράσινο φως , ώστε να συνεχιστούν οι ανασκαφές για την ανάδειξη του τεράστιου αυτού ευρήματος.

Θα συνεχίσεις Έλληνα πολίτη να ανέχεσαι εσύ , ένας γνήσιος απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου , τη σπίλωση του ονόματος των προγόνων σου από τους γείτονες Σκοπιανούς , την κλοπή των ρίζων σου κ την επιτηδευμένη απόκρυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το ίδιο το κράτος ; Ως πότε θα καπηλεύονται το όνομα του μεγάλου ΕΛΛΗΝΑ στρατηλάτη ; Ως πότε θα σκύβουμε το κεφάλι στις προκλήσεις των Σκοπιανών ; Ως πότε θα συνεχίσει να πονάει η καρδιά μας , κάθε φορά που ακούμε τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ως γη των γειτόνων μας ; Ο αγώνας μας είναι ιερός !

Ζητούμε από όλους τους Έλληνες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των προγόνων μας , ώστε να αποδωθεί δικαιοσύνη. Ζητούμε την υπογραφή σας , ώστε να απαντηθούν τα ερωτήματα μας : Γιατί η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να σταματήσουν οι ανασκαφές στην όαση της Σίουα , όπου βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ; Ζητούμε τη συνέχιση των έργων , ώστε να αποκαλυφθεί ο τάφος κ η αλήθεια !

GoPetition respects your privacy.

The Κίνηση πολιτών για την ανάδειξη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου petition to Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού was written by Αλέξανδρος and is in the category Patriotism at GoPetition.