#Culture
Target:
Περιφέρεια Πελοποννησου
Region:
Greece
Website:
sites.google.com

Μια ξεχασμένη....... απόκρυφη πολιτεία, με άγνωστη ιστορίa

Η πολιτεία μητρόπολη της αποικίας των Μανιατών Καργκέζε στην Κορσική, που έδωσε τό όνομα σε αυτό, και σημαντικό αρίθμο από τους πρώτους αποίκους.

"Εγκρέμισε τον Πασαβά,έχτισε τό Μελίσι,
πολλαπλασιάστη κι'άραξε κεί στό Μαραθωνήσι"

Παριά Καρυούπολις (Θρύλοι και Ποιήματα Νίκου Θ.Πιερράκου)

Σε μία γωνιά της Ελλάδας στή Μάνη, πάνω σε έναν γραφικό λόφο κρύβεται η Βυζαντινή πόλη. Τό όνομα με το οποίο την συναντούμε σε γραπτό κείμενο πρώτη φορά είναι ΚΑΡΥΟΥΠΟΛΙΣ. Το μεγάλο μυστικό είναι ότι γράφει ιστορία τουλάχιστον χιλίων ετών. Καί τό μεγάλο μυστήριο, προγενέστερα υπήρχε;
Ας βουτήξουμε λοιπόν στό παρελθόν, μήπως και φωτίσουμε κάποια ελάχιστα από την ιστορία της.....

Με την υπογραφή σας και μόνο βοηθάτε στην ανάδειξη, μιας σημαντικής Βυζαντινής πολιτείας, στην Μάνη. Πρόκειται για την Παλιά Καρυούπολη. Μια πολιτεία που εχει να δώσει χίλια χρόνια ιστορίας, μια πόλη που υπηρξε σημαντική για το Βυζάντιο, που υπήρξε ο πρόδρομος για την δημιουργία του Μυστρά, που ειναι η μητρόπολη της αποικίας Κεργκέζε στην Κορσική.

Ειναι πλέον καιρος να αναδειχτουν τα μνημεία και η ιστορια μας, για πολιτιστικους αλλα και οικονομικούς λόγους, με βάση τον τουρισμό. Υπογράφοντας εχετε την ικανοποίηση οτι βοηθησατε την μαγική μας πολη, την Μανη, αλλα και την Ελλάδα. Περισσότερα ιστορικα στοιχεία εδώ https://sites.google.com/site/gpapadothomakos/home

GoPetition respects your privacy.

The Η αναδειξη της Παλιας Καρυούπολης. petition to Περιφέρεια Πελοποννησου was written by Γρηγόριος Παπαδοθωμάκος and is in the category Culture at GoPetition.